• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple

Cartofi Noi cu Marar si Branza Telemea

Un platou mare cu cartofi noi cu marar şi branză rasă, aşezat în mijlocul mesei pentru a se servi fiecare, poate constitui o garnitura excelentă, apreciată lângă orice fel de carne. Am încredere că sunt suficiente argumente în favoarea gustului şi prezentării unor cartofi noi rumeni, aromaţi cu cimbru şi mărar, peste care s-a topit brânza şi care s-au asezonat cu ceapă sau usturoi verde. Se prepară foarte simplu şi aduşi la masă aburind, vor fi un deliciu pentru meseni.

cartofi noi cu marar si branza 3

Necesar cartofi noi cu marar si branza

  • 1 kg cartofi noi micuţi
  • 300 gr brânză telemea
  • 1 legătură mărar proaspăt
  • 2 fire de usturoi sau ceapă verde
  • cimbru uscat, piper, sare
  • ulei

cartofi noi cu marar si branza 10

Preparare

1. Spălăm bine cartofii. Este bine ca aceştia să fie proaspeţi şi cum sunt noi, coaja nu este obligatoriu a fi curăţată. Spălarea este suficientă şi prin coacere, coaja va deveni crocantă. Dacă consideraţi necesară, din diverse motive, curăţarea cartofilor, o puteţi face. Îi punem într-o tavă, punem 2-3 linguri de ulei şi presărăm peste ei sare, cimbru şi piper. Îi amestecăm cu mâna să-i cuprindă uleiul şi condimentele.

cartofi noi cu marar si branza 1

Băgăm tava la cuptor să se coacă cartofii. Din când în când, deschidem cuptorul şi agităm puţin tava să ma răscolim oleacă cartofii. Când sunt rumeniţi, îi încercăm cu o furculiţă dacă s-au pătruns şi au devenit pufoşi.

cartofi noi cu marar si branza 2

2. Scoatem cartofii pe un platou sau farfurie mai largă şi presărăm peste ei mărarul tocat. Răzuim peste ei brânza telemea. Tăiem rondele usturoiul sau ceapa verde şi presărăm rondele peste brânză. Cartofii trebuie să fie fierbinţi când răzuim brânza pentru ca aceasta să se topească.

cartofi noi cu marar si branza 4

Se acoperă farfuria cu cartofii fierbinţi cu o alta farfurie pentru a ajuta branza să se topescă. Serviti pe post de garnintură sau ca o gustare, aceşti cartofi noi cu marar si branză se mănâncă şi sunt delicioşi calzi.

Să fiţi bine!

cartofi noi cu marar si branza 8

 

Primary Sidebar

Rețete Diverse

Ciuperci Umplute cu Piept de Pui

omleta taraneasca

Omleta taraneasca

peste in sos tomat

Peste in Sos Tomat Preparat la Cuptor

paste cu ton si masline

Paste cu ton si masline

Salata de fasole

Salata de fasole boabe. Culoare si gust

  • Contact Papamond

Copyright © 2023