• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple

Cum se fac clatitele

 

Ingrediente clatite:
200-300 g faina
0,5 l lapte
2-3 oua
sare, ulei

Se bat bine ouale cu un varf cutit sare si se amesteca cu laptele.
Laptele trebuie sa fie rece iar in caz ca nu aveti la indemana, poate fi inlocuit cu succes de  sifon.
Se adauga treptat faina in timp ce amestecam continuu pentru a nu face cocolase. Adaugam faina pana ajungem la consistenta necesara. Apreciem compozitia la prajitul  primei clatie si daca este nevoie subtiem cu lapte sau ingrosam cu faina.
Lasam compozitia  o jumatate de ora pentru a se umfla faina.
Se pune o lingura de ulei, invartindu-se bine tigaia pentru a se unge toata suprafata, dupa care se lasa  pe foc sa se incinga. Punem cu un polonic compozitie invartind repede astfel incat sa se distribuie uniform in tigaie.
Lasam tigaia pe foc iute si cand incepe sa se rumeneasca se intoarce foaia pe partea cealalta, fie prin aruncare daca avem indemanarea necesara, fie ne ajutam de un cutit.
O lasam sa se rumeneasca si  cand clatita joaca in tigaie inseamna ca este gata si o lasam sa alunece intr-o farfurie intinsa.


Minimul necesar si suficient pentru prepararea clatitelor este tripleta-  faina, sifon, oua.
Plecand de la  aceste trei ingrediente de baza puteti adauga bizbrizuri, cat si cum va permite imaginatia.
Pot fi umplute cu gemuri, dulceturi,  miere, finetti, branza, urda, fructe, carne….si
pot fi sarate, dulci, piperate….si…incet, incet pe papamond, le vom arunca pe toate in tigaie.
Sa aveti pofta  de clatite!

Primary Sidebar

Rețete Diverse

Dresala, zărbușcă sau năcreală

ciorba taraneasca de legume

Ciorba Taraneasca De Legume Cu Lapte Acru

scoici si melci

Scoici si melci cu verzituri. Arheologie culinara

Ciorba de Bibilica 4

Ciorba de Bibilica Dreasa cu Zdrente de Ou

Pateu de casa din ficat de pui si ciuperci

Pateu din ficat de pui si ciuperci

  • Contact Papamond

Copyright © 2023

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.OkNo
You can revoke your consent any time using the revoke consent button.Revoke consent