• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple

Friptura De Ied La Cuptor, Aromata Si Suculenta

Mai uşoară şi mai fragedă comparativ cu carnea de miel, carnea de ied se prepară repede şi este un deliciu pentru cei ce nu au trac în faţa preparatelor din capră sau oaie. Preparată îndeosebi în primăvară, în perioada sărbătorilor de Paşti, acestă friptura de ied la cuptor beneficiează de aportul valoric al unor condimente ce-i potenţează gustul şi de participarea unor ingrediente – cepă, măr, verdeţuri – care îi asigură suculenţa şi aromele necesare unui succes culinar. Vă recomand, dacă aveţi ocazia, să optaţi pentru carne de ied şi să nu vă daţi înlături de la această încercare gastronomică.

Friptura de Ied La Cuptor

Ingrediente necesare friptura de ied la cuptor:

  • pulpă de ied, coastă, muşchi (ce se găseşte la îndemâna gurmandului)
  • 1 măr verde
  • 2 cepe roşii
  • 1 legătură pătrunjel
  • usturoi
  • sare, piper, boia, cimbru, foi de dafin
  • ulei

Friptura de Ied La Cuptor

Spălăm şi grijim bine carnea de ied, înlăturând pieliţele şi eventualele fire de păr din blana vietăţii. Formăm un amestec de condimente dintr-o linguriţă piper, 2 linguriţe boia, cimbru uscat şi o linguriţă sare, şi presărăm şi masăm carnea cu acest amestec. Acest amestec va da vigoare gustului şi supliment de aromă pentru friptura de ied.

Friptura de Ied La Cuptor 2

Aşezăm carnea frecată cu condimente într-o tavă. Curăţăm usturoiul şi împănăm carnea cu căţei de usturoi, ajutându-ne de un cuţit. Pe lângă bucăţile de carne, în tavă, aşezăm felii de măr verde, sferturi de ceapă şi fire de pătrunjel verde.

Friptura de Ied La Cuptor 3

Stropim totul cu 2-3 linguri de ulei şi adăugăm şi adăugăm 50 ml de apă. Acoperim tava cu folie de aluminiu si o băgăm la cuptor, la foc mic, pentru cca 1,5 ore. După o oră, înlăturăm folia de aluminiu şi lăsăm carnea să se rumenească, întorcând-o pe ambele parţi. Friptura de ied va fi foarte fragedă, suculentă, aromată şi gustoasă. Se mănâncă cu ceapă şi usturoi verde, alături de pâine de casă (pe vatră).

Să fiţi bine!

Friptura de Ied La Cuptor 4

Primary Sidebar

Rețete Diverse

perisoare cu sos de rosii

Perisoare cu Sos de Rosii si Ciuperci

Ciorba de praz cu zeama de varza si orez

Salata cu Peste Preparat la Gratar

fazan cu cartofi copti si varza rosie

Fazan la ceaun cu cartofi aurii si varza rosie

Reteta de caltabos (cartabos). Traditii de Craciun

  • Contact Papamond

Copyright © 2023

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.OkNo
You can revoke your consent any time using the revoke consent button.Revoke consent