• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple

Mancare De Marar Cu Pulpe De Pui

Puternic aromantă, acestă mancare de marar, este un preparat de vară ce nu necesită mai mult de o oră pentru preparare. Ea poate fi un deliciu pentru cei ce îndrăgesc aroma de mărar şi sosurile dulci-acrişoare ce se înţeleg bine cu mămăliga. Alături de mărar, la mancare poate participa orice carne, de pasăre, porc sau vită, după cum apreciează fiecare.

MANCARE DE MARAR CU PULPE DE PUI

Ingrediente necesare mancare de marar:

  • 3 pulpe de pui sau 6 ciocanele
  • 3-4 legături mari de mărar
  • 3 cepe
  • 1 cutie de 400 gr de roşii cuburi, suc de roşii, sau bulion de casa
  • 2 fire ceapă verde
  • sare, piper, zahăr
  • ulei

MANCARE DE MARAR CU PULPE DE PUI 1

Încingem o tigaie cu 2 linguri de ulei şi prăjim la foc mic carnea de pui, 20-25 de minute până se rumeneşte frumos. După ce s-a prăjit scoatem carnea pe o farfurie. În uleiul rămas punem cepele tocate mărunt. Atenţie la cantitatea de ulei rămasă în tigaie, să nu fie prea mare si să iasă mâncarea uleioasă. Dăm un praf de sare şi călim ceapa până se înmoaie.

MANCARE DE MARAR CU PULPE DE PUI 2

Adăugăm bulionul şi un varf de linguriţă de zahăr pentru a reduce aciditatea. Aromăm cu piper proaspăt măcinat. Punem şi 100 ml se apă şi lăsăm pe foc, să fiarbă încet, să se formeze sosul, timp de 3-4 minute.

MANCARE DE MARAR CU PULPE DE PUI 3

Între timp spălăm, curăţăm mărarul de eventualele codiţe mai groase şi îl tocăm mai mare. Adăugăm mărarul tocat la sosul de roşii şi ceapă. Amestecăm pentru ca mărarul să se armonizeze cu sosul. Punem pulpele prăjite în mâncare şi acoperim tigaia cu un capac, mai lăsam 2-3 minute pe foc să se maturizeze aromele.

MANCARE DE MARAR CU PULPE DE PUI 4

Mărunţim ceapa verde şi o adăugăm în tigaie, mai lăsăm la foc mic încă 3-4 minute li mancarea este gata. Aceasta mancare de marar este excelentă şi se împacă foarte bine cu tradiţionala nostră mămăligă.

Să fiţi bine!

MANCARE DE MARAR CU PULPE DE PUI 5

MANCARE DE MARAR CU PULPE DE PUI 6

Primary Sidebar

Rețete Diverse

Salata de ardei copti

cum se face mamaliga

Cum se Face Mamaliga?

Tarta cu spanac. Cu niţică brânză şi ouă

fasole batuta cu usturoi

Fasole batuta cu usturoi

Chiftele cu sos

Chiftele cu sos de rosii si paste

  • Contact Papamond

Copyright © 2023

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.OkNo
You can revoke your consent any time using the revoke consent button.Revoke consent