• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple

Mancare de mazare cu carne de pui

mancare de mazare cu carne de pui

Ingrediente necesare mancare de mazare cu carne de pui:

  • 1 piept pui mare
  • 800 gr mazare
  • 3 rosii si 2 liguri bulion
  • 2 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 ardei capia
  • 1 legatura marar
  • sare, faina, cimbru
Portionam pieptul
Portionam pieptul si il dam prin faina
mancare de mazare cu carne de pui
…si il rumenim in tigaia incinsa

Portionam pieptul de pui in bucati de 3-4 cm. Dam bucatile prin faina si le rumenim bine intr-o tigaie incinsa, după care le aşezăm pe o farfurie, peste un servetel. Curatam ceapa, o taiem marunt si o punem la calit impreuna cu ardeiul kapia rosu. Curatam morcovi, ii feliem rondele si îi adaugam peste ceapa.

Calim ceapa pentru mancare de mazare cu carne de pui
Calim ceapa, ardeiul capia rosu si morcovul taiat rondele

Rosiile le curatam de coaja si le taiem cubulete. Adaugam rosiile peste ceapa si lasam pe foc mic 5 minute sa-si lase sucul. Tot acum adaugam si cele 2 liguri de bulion ( ii da mancarii plus de culoare datorita rosului puternic si dulceata suplimentara).

calim rosiile pentru mancare de mazare
Adaugam peste ceapa, ardei si morcov, rosiile taiate cubulete

Se adauga mazarea, bucatile de piept rumenite, mararul tocat ( nu tot, mai pastram putin marar) , sare si se completeaza cu supa de carne daca aveti, daca nu, cu apa fierbinte. Lasati mazarea pe foc incet, cca. 20 de minute, pentru a se intrepatrunde gusturile pentru ca ingredientele se pun in valoare unele pe altele.

mancare de mazare cu carne de pui

Daca considerati si observati ca faina aflata pe carnea rumenita nu are putere sa lege sosul ( pentru ca asta ar trebui sa faca) adaugam, presarat, la final, o lingura de faina – amestecam, mai dam doua clocote si oprim focul. Ii dam o tusa finala cu restul de marar tocat si un praf de cimbru.

Referitor la dulceata este bine in cazul in care cumparati mazare proaspata din piata sa gustati boabele deoarece am intilnit soiuri de mazare furajera la vanzare, in piata, drept mazare buna. Mazarea bună este foarte dulce, cea furajera cu toate ca nu provoaca nici un rau consumatorului, nu are gust dulce si nu are valoare in bucatarie. Mazarea furajera are productivitate mai mare si nu necesita prea multa ingrijire si sunt persoane care din greseala, din prostie sau mai stiu eu de ce, se trezesc ca au cultivat mazare furajera si vin cu ea la piata. 

mancare de mazare cu carne de pui

Daca folositi mazare proaspata trebuie sa o fierbeti inainte iar pe locul doi din punct de vedere al calitatii este mazarea congelata. Mazarea la conserva nu o recomand pentru ca si-a pierdut mult din propietati. Mazarea nu trebuie prajita pentru ca se zbarceste si devine tare.

Sa aveti pofta!

mancare de mazare cu carne de pui

Primary Sidebar

Rețete Diverse

chiftele în sos cu legume

Chiftele si legume în sos de roşii

Garnitura de orez. Cu praz si morcov

Wattleseed

Wattleseed

reteta de ciorba de peste

Ciorba de peste la haholi. In Delta

Cuiburi de taitei in sos aromat. Alt fel de paste

  • Contact Papamond

Copyright © 2023

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.OkNo
You can revoke your consent any time using the revoke consent button.Revoke consent