• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple

Penne alla Norma

Penne alla Norma este o rețetă de paste din Sicilia, în special din Catania, ce a fost creată pentru a aduce un tribut compozitorului Vincenzo Bellini pentru celebra sa operă Norma. Bazată pe roșii, vinete, busuioc, usturoi, brânză Ricotta, Penne alla Norma este un buchet generos de arome mediteraneene, adunate într-o mâncare simplă dar gustoasă, specifică sudului însorit al Italiei.

 Penne alla Norma (8)

Ingrediente Penne alla Norma

  • 300 gr paste
  • 2 vinete potrivite
  • 7-800 gr roșii
  • 1 ceapă
  • 1 căpățână usturoi
  • 200 gr brânză sărată ricotta (sau oricare altă brânză sărată, inclusiv telemea)
  • un pumn frunze de busuioc
  • sare, piper, ulei

Tăiem vinetele rondele subțiri și acestea, la rândul lor, dacă sunt mai mari, jumătăți sau sferturi. Încingem o tigaie și prăjim feliile de vinete. Scoatem vinetele rumenite cu o paletă, într-un bol.   Curățăm o ceapă și o tocăm mărunt. Încingem din nou tigaia și călim ușor ceapa. Adăugăm și 2-3 căței de usturoi, mărunțiți, un praf de sare și unul de piper proaspăt măcinat.

Roșiile curățate de coajă si tăiate mărunt se pun peste ceapă, în tigaie. Se pot folosi roșii cubulețe, din conservă. Eu am folosit roșii cherry tăiate jumătăți sau sferturi. Dăm focul mic și lăsăm să se formeze sosul. În acest timp punem apa cu sare pe foc, pentru fierberea pastelor.

După câteva minute în care roșiile și-au lăsat sucurile, adăugăm în sos vinetele rumenite, frunzele de busuioc rupte sau tocate și restul usturoiului mărunțit. Amestecăm pentru un sos omogen. Pastele fierte al dente se pun în tigaie, în sos. Se amestecă ușor pentru a fi bine cuprinse pastele de sos. Când se servesc la masă, peste fiecare porție de penne alla Norma, se răzuiește brânză și se ornează cu frunze de busuioc.

Să fiți bine!

Penne alla Norma (1)

Penne alla Norma (2)

Penne alla Norma (4)

Penne alla Norma (6)

Primary Sidebar

Rețete Diverse

Pulpe de pui grijite la cuptor. Servite cu piure de linte roșie

Ciorba de Dragavei cu Orez si Zdrente de Ou

Ciorba de pui a la grec (à la grecque)

Salata bulgareasca ovcharska

Drob de urzici cu ciuperci

  • Contact Papamond

Copyright © 2023