• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple

Salata bulgareasca

Salata bulgareasca

Necesar salata bulgareasca:

  • 2 bucati ardei gras
  • 3-4 rosii
  • 3 castraveciori  cornison sau un castravete  mare
  • 1 ceapa mijlocie ( sau 3 fire de ceapa verde)
  • 200 gr. branza
  • patrunjel, sare, ulei, lamaie

Preparare

Se taie ardeiul, castravetii, rosiile cubulete sau se felieaza (ramane la aprecierea  dumneavoastra, asa cum va place). Recomandam cubulete potrivite pentru ca lasa mai putin suc.

Ceapa se taie fideluta, se pune in bol cu rosiile si castravetii, se da un praf de sare, putin ulei si se amesteca. Daca doriti salata mai acrisoara puteti folosi zeama de la o lamaie. Dupa ce s-au amestecat legumele se rade branza (prin razatoarea cu gauri mari) peste legume si se orneaza cu patrunjel.

Este preferabil sa preparati salata cu putin timp inainte de a o servi, deoarece preparata mult mai devreme lasa prea mult suc. Puteti , de dichis, sa adaugati 2-3 stafide.

Aproape identica cu salata  greceasca, aceasta salata este foarte buna si racoritoare in zilele toride de vara, cu atat mai mult daca este servita rece. Bulgarii imbogatesc deseori salata cu un ardei iute, tocat.

Aceasta este salata aflata in topul preferintelor la bulgari si drept urmare, salata intalnita in restaurante sub numele de salata bulgareasca si care contine ou si masline cade pe locul doi la vecinii bulgarii si se numeste ovcharska.

Sa aveti  pofta!

Primary Sidebar

Rețete Diverse

reteta de ciorba de varza cu afumatura

Ciorba de cozi de porc afumate si varza. Ardeiata cu ciusca

Cum se fac clatitele

Piept de pui cu sos si mamaliga cu cartofi

Piept de Pui cu Sos si Mamaliga cu Cartofi

Pui cu cartofi la cuptor. Aromat cu mirodenii

oua coapte in cartofi

Oua coapte in cartofi

  • Contact Papamond

Copyright © 2023