• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple

Salata bulgareasca ovcharska

Salata ovcharska, cunoscuta la noi drept salata bulgareasca se afla, de fapt, pe locul doi in topul preferintelor bulgarilor dupa salata shopska, adevarata “salata bulgareasca”. Nu  stim de ce se numeste  aceasta salata “salata bulgareasca”, pentru ca se intalneste in toate tarile balcanice, dar probabil este o denumire mai veche, rezultata in urma calatoriilor mai la indemana si mai dese la vecinii bulgari.

ovtcharska- salata bulgareasca

Ingrediente necesare salata bulgareasca ovcharska:

  • 4 rosii
  • 2 castraveti
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapa
  • 200 gr branza
  • 200 gr sunca de Praga
  • 2 oua
  • 100 gr masline
  • ulei masline
  • sare, piper

Se taie rosiile, castravetii si sunca in forma de cuburi (legumele taiate cuburi lasa mai putin suc). Se spala, se curata de seminte si se taie ardeiul gras.
Ceapa se curata si se taie pestisori. Maslinele se lasa 20 de  minute in apa rece inainte sa le scoatem samburii si sa le feliem. Ouale se pun la fiert (trebuie sa fie tari) si dupa ce au fiert se lasa sa se raceasca.
Rosiile, castravetii, ardeiul, sunca si maslinele se pun intr-un bol, se stropesc cu ulei de masline, se adauga un praf de sare, putin piper si se amesteca toate. Se rade deasupra branza tare pe razatoarea cu gauri mari ( sau se taie cubulete – dupa cum doreste fiecare). Se orneaza salata cu ouale fierte si taiate sferturi. Daca va place sa mancati bine condimentat puteti adauga in salata un ardei iute tocat, asa cum au obiceiul sa serveasca, multi bulgari, salatele si in special salatele lor preferate:  shopska  (salata  lor preferata) si ovcharska

Sa aveti pofta!

Primary Sidebar

Rețete Diverse

ratatouille

Ghiveci de legume frantuzesc. Ratatouille

Ardei iuti in otet pentru iarna ce va sa vie

pastrav cu cartofi

Pastrav cu cartofi

Iahnie de Linte cu Loboda Verde

ostropel de pui

Ostropel de Pui la Ceaun Servit cu Mamaliga

  • Contact Papamond

Copyright © 2023