• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple

Cartofi picanti la cuptor, cu susan

Cartofi picanţi la cuptor sunt una din multele garnituri pe bază de cartofi ce adună, bineînţeles, păreri pro şi contra de la sexul frumos ce domină sub acoperişul meu. Datorită faptului că prefer mâncărurile bine condimentate, aceşti cartofi picanti la cuptor îi prepar, atunci când numai eu mi-i doresc garnitură, foarte iuţi. Ceilalţi membri ai familiei îi preferă foarte vag picanţi, cu excepţia mezinei care nu este interesată de străduinţele mele gastronomice. Prezenţa seminţelor de susan le dă acestor cartofi picanţi puţin inedit în comparaţie cu garnitura clasică de cartofi la cuptor. Sunt specifici bucătăriei marocane, libaneze dar se întâlnesc şi în India.

cartofi picanti la cuptor

Ingrediente necesare cartofi picanti la cuptor:

  • 4-5 cartofi
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1-2 linguri pastă de ardei iute
  • seminţe susan, sare

cartofi picanti la cuptor

Preparare:

Se curăţă cartofii, se taie cubuleţe şi se pune uleiul de măsline peste ei. Se adaugă pasta de ardei iute şi seminţele de susan, se amestecă să adere ingredientele pe cartofi. Pentru o bună omogenizare şi aderenţă a condimentelor la cartofi se pot amesteca bine într-o pungă care se răstoarnă apoi în tavă. Pasta de ardei iute poate fi aromată cu cimbru, coriandru, mentă sau orice alt condiment va face plăcere sau se adaugă alte condimente peste cartofi. În India se pune şi miere peste cartofi. Eu pentru că îmi plac mult mai iuţi şi pentru că nu mă satisface pasta de ardei, pun şi fulgi de ardei iuţi uscaţi şi măcinaţi.

cartofi picanti la cuptor

Se pune o ceaşcă de apă într-o tavă şi se aşează cartofii în strat. Dacă preferaţi se pot rumenii şi pe hărtie de copt, pusă în tavă. Se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor pentru 20 minute. După 20 minute se înlătură folia de aluminiu se amestecă cartofii odată şi se mai ţin alte 20 minute la cuptor să se rumenească.

Se scot de la cuptor se presară sare după gust şi eventual verdeaţă. Sunt nenumărate reţetele de cartofi picanţi cu o mare varietate de condimente dar este posibil că aceasta să fie cea mai simplă şi ceva mai rapidă.

Să fiţi sănătoşi!

cartofi picanti la cuptor

Primary Sidebar

Rețete Diverse

Ciorba de Vacuta. Taraneasca, Bogata in Legume

cum se face mamaliga

Cum se Face Mamaliga?

Paste cu sos de rosii, aromate cu busuioc

pui cu ciuperci si cartofi

Pui cu ciuperci si cartofi. La cuptor

Sarmale de Post cu Ciuperci

  • Contact Papamond

Copyright © 2023

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.OkNo
You can revoke your consent any time using the revoke consent button.Revoke consent