• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple

Fasole Galbena cu Aripioare de Pui. Servita cu Iutica

Fasolea galbenă lată, prezentă în pieţe atat primavara cat si toamna, mai consistentă şi cărnoasă, este o soluţie gustoasă şi savuroasă pentru o masă pregătită rapid. Fără a o fierbe excesiv, fără a-i lega vreun sos cu faina, cum am mai întâlnit, o pregatim al dente astfel încat, gustul dulce să-l regăsim într-o textura ferma, fără a fi inhibat de alte ingrediente. Am însoţit fasole galbena cu aripioare de pui, aromate şi condimentate, rumenite la tigaie şi am mâncat-o cu iuţică pentru că incita pofta si merge de minune.

fasole galbena cu aripioare de pui

Necesar fasole galbena cu aripioare de pui:

  • 500 gr fasole galbena lata
  • 6 aripioare de pui
  • 1 ardei kapia roşu
  • 1 ceapă
  • 8-10 roşii cherry sau 1-2 roşii normale
  • 3-4 căţei de usturoi
  • pătrunjel verde
  • piper, sare, ulei

fasole galbena cu aripioare de pui

Preparare:

1. Spălăm aripioarele şi le tăiem vărfurile. Într-un bol amestecăm 2-3 linguri de ulei, cimbru, rozmarim, boia, piper şi sare, amestecăm cu care ungem bine aripioarele. Fiecare prepară aripioarele cum doreşte, condimentate sau nu. Le lăsăm să stea câteva minute, cat timp curăţăm fasolea şi o fierbem.

2. Spălăm bine tecile, le tăiem vârfurile şi le porţionăm în bucăţi de cca 3 cm. Punem apă la fiert cu o lingură de sare mare şi când începe fierberea adăugăm fasolea galbena. O lăsăm să fiarbă, fără capac, până când, gustând, constatăm că nu mai simţim gustul de crud dar fasole are încă fermitate, este crocantă. Fierberea este de cca 10 minute, dar de baza este verificarea prin gustare. Odată fiartă o punem într-o strecurătoare mare şi o trecem sub jet de apă cât mai rece pentru culoare şi frăgezime.

fasole galbena cu aripioare de pui

3. Încingem o tigaie, prăjim şi rumenim aripioarele. Le lăsăm deoparte.

4. Curăţăm şi taiem felii ceapa, ardeiul kapia îl tăiem julienne. În tigaia în care am rumenit aripioarele, pentru a valorifica aroma rămasă, mai completam cu ulei, dacă mai este nevoie, şi călim puţin ceapa şi ardeiul.

fasole galbena cu aripioare de pui

5. Roşiile cherry le curăţăm de coajă (nu este obligatoriu) şi le înjumătăţim. Căţeii de usturoi îi feliem şi împreună cu roşiile îi punem în tigaie, peste ceapă şi ardei. Dăm un praf de sare şi unul de piper proaspăt măcinat şi lăsăm 2-3 minute să-şi lase roşiile sucul şi usturoiul aroma.

fasole galbena cu aripioare de pui

6. Adăugăm fasolea galbenă şi amestecăm uşor. Mai ţinem pe foc 2-3 minute să se rotunjească gustul şi oprim focul.

fasole galbena cu aripioare de pui

7. Aripioarele le aşezăm pe fasole. Dăm pătrunjel proaspăt sau, dacă doriţi, altă verdeaţă.

fasole galbena cu aripioare de pui

Aşa cum am spus am mâncat-o cu pastă de ardei si rosii, adică iuţică.

Să fiţi bine!

fasole galbena cu aripioare de pui

fasole galbena cu aripioare de pui

Primary Sidebar

Rețete Diverse

varza cu carnati

Varza cu carnati la cuptor

ostropel de pui

Ostropel de Pui la Ceaun Servit cu Mamaliga

Mancare de gogonele

Mancare de gogonele murate

cornuri pufoase

Cornuri pufoase. De mancat cu lapte

Carne de Vita cu Gnocchi in Sos de Rosii

  • Contact Papamond

Copyright © 2023

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.OkNo
You can revoke your consent any time using the revoke consent button.Revoke consent