• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple

Mancare de Mazare cu Ciuperci

Nu sunt multe a spune despre această mancare de mazare cu ciuperci, decât că are un gust dulceag şi este simplu de preparat, într-un timp scurt. Mâncare de post, combinaţia de mazăre făinoasă cu textura elastică a ciupercilor este oarecum atipică, iar gustul dulceag poate fi îmbogăţit şi direcţionat cu ajutorul condimentelor, după placerea fiecăruia.

mancare de mazare cu ciuperci

Necesar mancare de mazare cu ciuperci

  • 400-500 gr ciuperci
  • 500 gr mazare
  • 1 cutie roşii cubuleţe
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei gras
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • piper, sare
  • ulei

mancare de mazare cu ciuperci

Preparare

1. Curăţăm şi tăiem mărunt ceapa, morcovul şi ardeiul. Într-o cratiţă încingem 2-3 linguri de ulei şi călim sumar ceapa, morcovul şi ardeiul. Dăm un praf de piper şi unul de sare.

mancare de mazare cu ciuperci (4)

2. Adăugăm conserva de roşii cubuleţe. Punem şi un pahar cu apă, să aibă de unde scădea pe măsură ce fierbe. Feliem căţeii de usturoi, tocăm codiţele firelor de pătrunjel şi aromăm cu acestea mâncarea.

mancare de mazare cu ciuperci (6)

mancare de mazare cu ciuperci (7)

3. Punem mazărea şi mai completăm cu apă cât să o acoperim.  Amestecăm şi lăsăm să fiarbă la foc mic.

mancare de mazare cu ciuperci (1)

4. Imediat tăiem ciupercile sferturi şi le punem peste mazăre. Acoperim cu un capac şi lăsăm să fiarbă mazărea şi ciupercile. Gustăm mazărea să verificăm când este fiartă. Eventual mai potrivim de sare. Cea mai bună este mazărea congelată, binenţeles exceptând-o pe cea proaspătă. Mazărea la conservă pierde mult din gust.

mancare de mazare cu ciuperci (8)

5. Când este gata, aromăm mâncarea cu frunze de pătrunjel prospăt.

Să fiţi bine!

mancare de mazare cu ciuperci (3)

 

Primary Sidebar

Rețete Diverse

Saramura de Platica. Cu Usturoi Verde si Ciusca Coapta

Reteta de caltabos (cartabos). Traditii de Craciun

Tarta cu spanac. Cu niţică brânză şi ouă

Tzatziki, Salata Greceasca de Castraveti cu Iaurt

Vinete la cuptor. Tavalite prin pesmet, cu branza si sos taranesc de rosii

  • Contact Papamond

Copyright © 2023

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.OkNo
You can revoke your consent any time using the revoke consent button.Revoke consent