Pastrav cu cartofi

Aflat cu un amic în faţa televizorului,  la meciul România-Ungaria, emoţiunea ce ne-a cuprins, ne-a lăsat un gol în stomac, gol ce l-am interpretat ca find nimic altceva decât foame. Aşa că a trebuit să rezolvăm cât de cât rezonabil problema cu ceva de-ale gurii, care să nu ne răpească prea mult timp din faţa televizorului. Ne-am orientat scurt la pastrav cu cartofi, socotind noi că până la pauza meciului va fi gata şi ne vom îndestula. În mod normal nu prea asociez peştele cu cartoful, dar combinaţia s-a dovedit gustoasă. Ar fi fost şi mai bună dacă am fi avut timp să facem şi un mujdei. Dar cu un ochi la meci şi cu unul la tigaie, mai faci şi mici sacrificii, important este să învingă ai noştri.

pastrav cu cartofi

Necesar reteta pastrav cu cartofi:

  • 3-4 păstrăvi
  • 1 kg cartofi
  • 200 gr branză mai tare, de dat pe răzătoare
  • ulei de măsline
  • cimbru, piper, sare mare

pastrav cu cartofi

Preparare:

1. Eviscerăm peştele, îl curăţăm şi îl spălăm în apă rece. Dăm un praf de sare mare într-o tigaie teflonată o lăsăm să se încingă la foc potrivit şi punem peştele la copt. Dacă tigaia este bună peştele nu se va prinde şi îl întoarcem după circa 8-10 minute. În cca 20 de minute este gata.

pastrav cu cartofi

2. Spălăm cartofii şi îi punem într-o oală la fiert dar fără ai curăţa de coajă. Când intră furculiţa în ei sunt gata, în cca. 15 minute de fiert. Îi lăsăm să se răcească puţin, să nu ne frigă la degete şi îi curăţim de coajă.

pastrav cu cartofi

Îi înjumătăţim sau îi tăiem sferturi, funcţie de mărime şi îi punem într-un vas termorezistent sau o tavă. Îi prăfuim cu cimbru, piper şi sare şi îi stropim cu ulei de măsline. Răzuim brânza peste cartofi şi îi dăm la cuptor pentru 10-15 minute.

pastrav cu cartofi

3. Pregătim  un mujdei mai lung sau o combinaţie de zeamă de lămâie, puţin ulei de măsline, usturoi, piper, sare.

Cam atât am mâncat în pauza meciului şi ne-a priit, mai ales că am învins Ungaria cu 3-0.

Să fiţi bine!

pastrav cu cartofipastrav cu cartofi

Retete pe Papamond

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *