• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple

Salata de gulii, tonifianta si racoritoare

O salata suculenta si gustoasa pentru orice anotimp si a carei preparare este simpla si rapida. Salata de gulii este recomandata pentru detoxifiere si tonifianta, putand fi servita inclusiv dimineata. Este indicat sa fie consumata imediat dupa preparare deoarece isi pierde repede din propietati si intervine oxidarea, cu atat mai mult daca nu preparam salata cu lamaie. Cand cumparati gulii este preferabil sa va orientati spre cele mai micute, deoarece sunt mai fragete, mai dulci si mai putin atoase.

salata de gulii

Ingrediente necesare salata de gulii:

  • 1 gulie mare sau 2 mai micute
  • 1 morcov
  • 1 mar
  • 1 lamaie
  • sare, piper alb macinat
  • ulei de masline
Salata de gulii - gulie, mar, morcov
…gulie, mar, morcov…

Curatam gulia, morcovul si marul  si le dam pe razatoare astfel incat sa obtinem fasii cat mai lungi ( este mai aspectoasa). Rulam lamaia pe un tocator prin presiune cu podul palmei (pentru a obtine mai multa zeama), o taiem si stoarcem zeama peste fasiile de gulie, morcov si mar. Cu toate ca nu am gasit in piata, eu prefer si recomand un mar Granny Smith, verde, tare, acrisor si mult mai zemos, pentru ca se echilibreaza cu dulceata guliei si a morcovului. Acest mar oxideaza si mai repede, dar aici intervine lamaia care are si rolul de a opri oxidarea. Folosim lamaia la orice salata de fructe sau cruditati pentru a incetini oxidarea. Adaugam un varf de cutit piper alb macinat, o lingurita de ulei de masline si presaram sare dupa gust.

salata de gulii
salata de gulii…morcovi…mar

Amestecam bine toate ingredientele si ornam salata dupa preferinta. Eu am ornat-o si completat-o cu rondele de ardei dulce si struguri care aporteaza cu un plus de gust si aroma. Daca doriti puteti adauga verdeata: marar, patrunjel sau plante aromatice:  menta sau busuioc.

Sa fiti bine!

 

salata de gulii

 

Primary Sidebar

Rețete Diverse

cocârţău oltenesc

Cocartau oltenesc. Din vremuri imemoriale

tarta cu piersici

Tarta cu piersici. Simpla si buna

Papacioaca

Papacioaca. Ruda cu lutenitsa si zacusca

salata de dovlecei

Salata de Dovlecei cu Usturoi si Sos Vinegreta

ficatei cu usturoi si mamaliga

Ficatei cu Usturoi si Mamaliga

  • Contact Papamond

Copyright © 2023

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.OkNo
You can revoke your consent any time using the revoke consent button.Revoke consent