• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple

Salata de Vinete cu Rosii Coapte

Salata de vinete cu rosii coapte, cu o pronunţată tentă rustică, se bucură de mare apreciere, ca de altfel orice salata ce include combinaţiile văratice de vinete, ardei şi roşii. Coapte şi asociate câte trei- vinete, ardei şi roşii – avem de întins pe pâine băbeasca salată papacioaca, luate căte două obţinem, pe lângă salata mai jos prezentată şi o reuşită salată de ardei şi roşii coapte. Nu cred că avem pe cineva care să nu-şi găsească plăcerea intr-una din aceste salate. Nu mai vorbesc că dacă le luam căte una preparăm o salată de ardei copţi sau o luteniţă de roşii coapte, de mai mare bucuria. Uite aşa avem de lucru toată vara în bucătărie, la copt de-ale grădinii roade.

salata de vinete cu rosii coapte

Ingrediente salata de vinete cu rosii coapte:

  • 4 vinete
  • 6-7  rosii
  • 1 ceapa
  • 2-3 căţei de usturoi – opţional
  • ulei, sare

salata de vinete cu rosii coapte

Preparare:

1. Se pun vinetele pe un  gratar  si se  coc uniform pe toate partile pana devin moi. După ce s-au copt le lăsăm să se răcească astfel încât sa nu ne frigem la degete când înlăturăm de coaja arsă.

salata de vinete cu rosii coapte

Punem, de asemenea, roşiile pe gratar, le coacem si când sunt gata le curăţim de pieliţele arse.

Coacem rosiile pentru salata

Salata de vinete cu rosii coapte

2. Vinetele si roşiile curăţate se sărează si se lasă la scurs o ora într-o strecurătoare mai mare sau pe un tocător înclinat.

salata de vinete cu rosii

4. Odata scurse, vinetele si roşiile se toacă mărunt sau se dau prin blender. Mie această salată imi place mai rustică aşa că toc vinetele şi roşiile din cuţit. Adăugăm puţin câte puţin ulei (în total două linguri de ulei) si frecăm încet până se omogenizează. Adăugăm ceapa tocată si amestecăm din nou. Nu este obligatoriu, dar îmi place sa mărunţesc şi să adaug la salată 2-3 căţei de usturoi. Se gustă si se potriveşte de sare.

salata de vinete cu rosii coapte

Daca obişnuinţa cere maioneză se poate adăuga după plăcerea fiecăruia dar traditional, salata de vinete cu rosii coapte nu se face cu maioneza, fiind o salata de sorginte mai mioritică unde maioneza nu îşi prea găsea locul.

Sa fiţí bine!

Primary Sidebar

Rețete Diverse

salata de sfecla rosie cu frunze

Sfecla rosie cu frunze. Facuta salata

Musaca de Legume cu Sos de Rosii Usturoiat

Friganele cu sote de mazare

Friganele cu Sote de Mazare si Morcovi

Piure cu telina

Piure de telina. Cu muraturi şi friptura de pui

tocana de cartofi

Tocana de Cartofi. Mancare Gustoasa de Post

  • Contact Papamond

Copyright © 2023