• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple

Tortillas, paine sud americana facuta acasa

Tortillas constituie principala paine la sud-americani si este  simplu de facut si intr-un timp scurt. Se pot face din faina de griu, de porumb sau orice alta cereala. Avand in vedere pretul lor in supermarket si faptul ca o tortilla proaspata si calda este oricand binevenita, merita sa incercati sa preparati acasa aceste lipii mexicane.

tortillas
Tortillas de diferite forme, cu ardei, usturoi, marar…

Ingrediente necesare tortillas:

  • 500 gr faina
  • 2 linguri ulei
  • sare, apa calduta

Intr-un vas amestecam faina, un praf de sare si uleiul. Adaugam doua cesti de apa calduta si amestecam cu mana sau cu o lingura. Incorporam, amestecand toata faina in aluat si incepem sa framantam puternic timp de 3-4  minute. Aluatul pentru tortilla  este foarte putin lipicios, spre deosebire de cel preparat cu drojdie.

aluat pentru tortillas
Aluatul este mai putin lipicios si se rupe usor

Acoperim vasul cu o punga, cum am spus aici si lasam sa stea 15-20 minute. Lasand aluatul sa se odihneasca, faina va absorbi lichidele si tortilla va fi mai pufoasa. Rupem cu mana din aluat si modelam bile pe care le intindem cu facaletul.

aluat pentru tortillas
Rupem din aluat si formam bile
bile din aluat pentru tortillas
Bile din aluat pentru lipie sud americana

Le coacem pe grill, la foc mai repejor, pe ambele parti si le punem pe o farfurie intinsa acoperiindu-le cu un prosop sa se pastreze moi.

Coacem tortillas
Coacem pe grill, la foc repejor

Putem face uz de imaginatie si sa preparam tortilla cu ardei dulce sau iute, cu usturoi, masline sau verdeata. Procedura este simpla: se taie ardeiul rondele subtiri sau se toaca de ex. marar si se presara pe tortilla intinsa dupa care mai trecem o data cu facaletul peste aluat si se incorporeaza verdeata sau ardeiul.

tortillas cu marar
… cu marar

Practic, puteti sa mancati tortillas pe post de paine sau puteti pune pe aceste lipioare carne, sosuri, branzeturi, legume, dulceturi si ce va mai doreste inima.

Sa fiti sanatosi!

tortillas

Primary Sidebar

Rețete Diverse

Amestec mexican si copane. Improvizatie in tigaie

salata cu porumb si fasole

Salata cu porumb si fasole rosie. Mexicana

burta de vita

Burta de vita. Cum se curata?

cum se face mamaliga

Cum se Face Mamaliga?

Ciorba de rata tânără cu zeamă de varză

  • Contact Papamond

Copyright © 2023

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.OkNo
You can revoke your consent any time using the revoke consent button.Revoke consent