• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple

Bucataria europeana

Dovleac umplut cu prune uscate şi stafide

dovleac cu prune uscate si stafide

Cu ani în urmă, satele din sudul însorit erau cutreierate de căruţe cu coviltir coborâte de la munte şi care nouă, copiilor aflaţi în vacanţa de vară, ne aduceau mare bucurie, fiind purtătoare de poame, nuci şi prune uscate. Le spuneam mocani şi coborau dinspre munte, pentru a face troc cu aceste bunătăţi, cu care […]

Dovleac umplut cu fructe si scortisoara

Dovleac

…astfel avem un dovleac umplut cu fructe care este gustos, dulce şi aromat şi pe care îl mâncaţi după cum doriţi mai cald sau mai rece. Dacă dovleacul este mai mare puteţi completa cu stafide, prune şi caise confiate şi ce mai permite imaginaţia.

Frigarui de porc. Pinchos Morunos via Spania

Frigărui Pinchos Morunos

De ceva timp gătesc mai des cu carne marinată, dat fiind faptul ca prin marinare carnea capătă un plus de gust, frăgezime, savoare si culoare. Este cazul şi acestor frigarui spaniole pinchos morunos.

Gulas de Miel, Bolborosit Incet la Ceaun

Gulas de miel la ceaun

Mancare originara din Ungaria, gulasul sau, ca sa fim corecţi, gulyas este un fel de tocanita pe care o pregateau, traditional, vacarii ungurii ce pastoreau turme mari de vite pe lungul drum catre pietele din Venetia, Moravia, Viena sau Nurnberg.

Chiftele de Dovlecei si Branza Feta Servite cu Tzatziki

Chiftele de dovlecei si feta cu tzatziki

Aceste chiftele de dovlecei si feta sunt specifice Greciei fiind cunoscute sub denumirea de kolokithokeftedes. Kolokitho inseamna dovlecel si keftedes, dupa cu v-ati data seama, chiftea. Originile aceste retete sunt cretane.

Ghiveci de legume frantuzesc. Ratatouille

ratatouille

Ratatouille este o mancare traditionala franceza din regiunea Provence numele complet fiind ratatouille niçoise. Este considerata a fi o mancare taraneasca fiind, sustin francezii, inventata de fermierii saraci ce obisnuiau in lunile de vara sa manance des acesta tocana sau ghiveci de legume.

  • « Go to Previous Page
  • Go to page 1
  • Interim pages omitted …
  • Go to page 14
  • Go to page 15
  • Go to page 16
  • Go to page 17
  • Go to page 18
  • Go to Next Page »

Primary Sidebar

Rețete Diverse

file de peste cu sos

File de Peste cu Sos de Rosii Aromat

reteta de salata cu branza, rosii galbene si capere

Salata cu Branza Mozzarella, Rosii Galbene si Capere

Fasole Lata cu Pui de Tara. Aromata cu Marar

Ciuperci marinate

Ciuperci Marinate. La Care M-am Dedulcit

Ciorba de pui a la grec (à la grecque)

  • Contact Papamond

Copyright © 2023

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.OkNo
You can revoke your consent any time using the revoke consent button.Revoke consent