• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple

Salata cu Branza Mozzarella, Rosii Galbene si Capere

Am mai scris câte ceva despre roşiile galbene şi le-am mai folosit si in alte retete de salate. Pentru că-mi plac şi pentru că le-am mai gasit în piaţă, la un tătăiţă, am recidivat cu alte două salate. Una este salata cu branza din imaginile de mai jos, cu mozzarella, gogoşar dulce, ceapă roşie şi capere acrişoare, bazata in principal pe delicioasa combinatie de branza cu rosii. Se pare că întâlnim sub culoarea galbenă toate soiurile de tomate pe care obişnuit le cunoaştem ca fiind de culoare roşie: cherry, inima de bou, roşiile pară, etc. Roşiile astea au, comparativ cu celelalte, multă vitamină B3, dar au mai puţină vitamină C, fiind mai puţin acide. Am oprit seminţele acestor roşii galbene pentru a le cultiva in primavara, să vedem cat sunt de productive.

reteta de salata cu branza, roşii galbene si capere

Reţeta de salata cu branza, roşii galbene si capere:

  • 3-4 roşii galbene
  • 100-150 grame branză mozzarella sau altă brânză
  • 1 gogoşar
  • 1 ceapă roşii
  • 2 linguri cu capere
  • 1/2 legatura de patrunjel
  • zeama de la 1 lămâie, ulei de măsline, piper, sare

reteta de salata cu branza, rosii galbene si capere

Preparare:

Spălăm legumele şi le curăţam. Tăiem julienne ceapa roşie şi gogoşarul iar roşiile le tăiem felii. Brânza o tăiem cubuleţe sau rondele. Într-un borcan punem zeama de la lămâie, adăugăm de două ori mai mult ulei de măsline, un praf de sare, unul de piper şi pătrunjelul proaspăt tocat. Punem un capac la borcan şi agităm bine până se omogenizează şi se formează suspensie. Acesta este dressingul vinegretă, folosit la foarte multe salate. Punem ceapa, gogoşarul, roşiile într-un bol şi le asezonăm cu trei sferturi din dressing.

reteta de salata cu branza, rosii galbene si capere

Amestecăm cu grijă, cu două linguri să cuprindă uleiul legumele. Punem deasupra brânza şi caperele şi adăugăm restul dressing-ului. Lăsăm 20 de minute să se armonizeze sucurile. Mai amestecăm o dată salata cu branza, atunci cand o servim.

Să fiţi bine!

reteta de salata cu branza , rosii galbene si capere

Primary Sidebar

Rețete Diverse

Ciorba de curca

Ciorba de curca garnisită cu tăiţei de casă

Salata de hamsii. Chilca cu ceapa rosie

snitel de pui

Snitel de pui, parizian

ciuperci cu oua ochiuri

Ciuperci cu oua ochiuri. Pentru orice ora a zilei

Drob de Miel – Cinstire Culinara a Pastelui

  • Contact Papamond

Copyright © 2023