• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple

Retete ieftine

Pilaful nevestei de macelar

pilaful nevestei de macelar

Mâncare de ospătărie populară interbelică, pilaful nevestei de măcelar aduce din galantare la podium ingrediente ceva mai neglijate în bucătărie, respectiv organe de porc. Celor ce nu evită la masă ficatul şi rinichii de porc le recomand cu gând bun acest pilaf deosebit de gustos.

Bruschette cu Ciuperci si Salata Salsa

Bruschette cu ciuperci

Genul asta de preparat este foarte versatil pentru că practic, pe o felie de pâine prăjită, poţi pune multe. Prin urmare am preparat bruschette cu ciuperci şi le-am însoţit cu o salată salsa, o combinaţie gustoasă şi care nu cere prea mult timp.

Turte la ceaun. De la bunici

turte la ceaun

Din când în când, de parcă ne-am depărtat prea mult de prispă, ne întoarcem la turta noastră ţărănească, de vatră românească, ca într-o regăsire de sine. Conştientă sau nu, această chemare, acest imbold este ca o condiţionare a celulei noastre, se regăseşte în ADN-ul nostru aşa că oriunde am fi, pe orice drumuri am umbla, dorul de vatră ne bate la poartă.

Ciorba de Dovlecei Acrita cu Corcoduse

ciorba de dovlecei

Ciorba de dovlecei, acrişoară şi răcoroasă, ca mai toate ciorbele de legume este prielnică şi primită cu poftă când suntem atinşi de căldura verii. Ciorbele astea văratice se pot mânca atât fierbinţi – să te treacă apele, cum spuneau bătrânii – cât şi reci, să te răcorească în torida vară. Sunt ciorbe simple, fără mari secrete de preparare în care dovlecelul, cartoful, roşia, fasolea verde devin pe rând vedete în timp ce celălalte legume le ţin trena.

Raci oltenesti in sos de rosii si ardei copti

raci oltenesti

Azi am improvizat pe tema racilor olteneşti. Sunt cunoscuţii ardei uscaţi, specifici Olteniei, pe care îi regăsiţi uneori pitulaţi printre sarmale, alteori în ciorba de raci cu praz şi tot oltenii îi mai pun pe orez, în tavă. Au o aromă deosebită, uneori pişcă puţin alteori nu sunt deloc iuţi. Ardeiul se pune toamna la uscat, înşirându-se pe aţă şi se valorifică în special iarna de multe ori cu contribuţia prazului şi a verzei murate.

Tocana de Legume cu Carnati. Preparata la Ceaun

Tocana de legume cu carnati

Cu o tocana de legume cu carnati de porc mi-am ostoit azi, dorul de ceaunul ţărănesc şi pofta de mâncare săţioasă, de casă. Cu legumele participante trebuie să fim primitori şi cu îngăduinţă, astfel încât să-şi găsească locul în ceaun şi dovlecelul proaspăt şi ceva cartofi noi, ardeiul, roşia şi ce ne este la îndemână prin pieţe pentru că toate îşi merită locul. Pofta şi dorinţa fiecăruia face lista cu invitaţii la ceaun.

  • « Go to Previous Page
  • Page 1
  • Interim pages omitted …
  • Page 14
  • Page 15
  • Page 16
  • Page 17
  • Page 18
  • Interim pages omitted …
  • Page 28
  • Go to Next Page »

Primary Sidebar

Rețete Diverse

Paste cu piept de pui si sos de rosii

Salata de Paste

Salata de Paste si Sunca cu Maioneza

ciorba de vacuta

Ciorba de Vacuta Acrita cu Agurida. Preparata la Iarba Verde

mancare de burta de vita

Mancare de burta de vita. Trippa alla fiorentina

costite de porc, ciuperci si mamaliga

Costite de porc si ciuperci. Grijite pe mamaliga

  • Contact Papamond
  • Politica De Confidențialitate

Copyright © 2024