• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple

Bucataria orientala

Salata marocana de sfecla rosie

salata marocana de sfecla rosie

Cu toate că prezintă multiple calităţi nutriţionale, sfecla rosie este o leguma lipsita de traditie in bucataria romaneasca cu exceptia unor salate de sfeclă, a unui bors simplu românesc şi a unui borş ucrainian ce a prins şi la noi. Totuşi, in ultimi ani, a început să fie valorificată mai mult în bucătărie, fiind recomandată de nutritionisti pentru calitatile ei şi inclusa pe lista alimentelor medicament. Poate fi un ajutor important pentru sanatate in sezonul rece ( sfecla rosie se poate pastra bine iarna) şi este foarte recomandata pentru femeile insarcinate.

Legume Umplute la Cuptor – Ardei, Dovlecei, Vinete, Rosii

legume umplute

Legume umplute- mancare ce face parte din familia preparatelor “dolma” de la turcescul dolmak – a umple- ce apartine patrimoniului otoman. Se regaseste intr-o mare diversitate in Balcani, Caucaz, Orientul Mijlociu, Europa centrala si mediteraneeana. Fiecare popor si-a pus amprenta asupra retetelor “dolma” ,asa incat, cu timpul, au intrat in patrimoniile nationale.

Musaca turceasca de vinete

musaca turceasca

Cuvântul musaca vine din arabă şi înseamnă “servit rece” şi asta datorită faptului că aşa o servesc arabii, ca antreu. De asemenea, ei nu folosesc carne la musaca ci numai roşii si vinete. La noi s-a impus mai mult varianta grecească dar şi o variantă de musaca balcanică, numai cu cartofi, ambele preparate în straturi […]

  • « Go to Previous Page
  • Go to page 1
  • Go to page 2
  • Go to page 3
  • Go to page 4

Primary Sidebar

Rețete Diverse

dulceata de ardei iute cu ghimbir

Dulceata de Ardei Iuti Aromata cu Ghimbir

Pulpa de porc si cartofi taranesti

Pulpa de porc cu cartofi taranesti

supa de rata cu galuste

Supa de rata cu galuste

salata de rosii galbene

Salata de rosii galbene, aromata cu menta

Friganele cu sote de mazare

Friganele cu Sote de Mazare si Morcovi

  • Contact Papamond

Copyright © 2023