• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple

Bucatarie internationala

Oua coapte in cartofi

oua coapte in cartofi

Principesa Margareta a României recomandă această reţetă şi ideea mi-a plăcut având în vedere că am două fete şi ca orice părinte, sunt nevoit uneori, să fac tot felul de artificii în bucătatărie pentru a le stimula apetitul. Mi-a atras atenţia prezentarea principesei şi am zis să prepar aceste oua coapte şi să evaluam efectele:

Salata marocana de sfecla rosie

salata marocana de sfecla rosie

Cu toate că prezintă multiple calităţi nutriţionale, sfecla rosie este o leguma lipsita de traditie in bucataria romaneasca cu exceptia unor salate de sfeclă, a unui bors simplu românesc şi a unui borş ucrainian ce a prins şi la noi. Totuşi, in ultimi ani, a început să fie valorificată mai mult în bucătărie, fiind recomandată de nutritionisti pentru calitatile ei şi inclusa pe lista alimentelor medicament. Poate fi un ajutor important pentru sanatate in sezonul rece ( sfecla rosie se poate pastra bine iarna) şi este foarte recomandata pentru femeile insarcinate.

Pui cu sos bechamel cu ciuperci

Pui cu sos bechamel

Sos alb francez, menţionat în lucrarea Le cuisinier françois, scrisă în 1651 de Francois Pierre la Varenne, ia mai tarziu numele lui Louis de Bechamel, marchiz de Nointel, responsabil cu finanţele franceze în timpul domniei lui Ludovic al XIV-lea. A fost introdus de catre Marie-Antoine Carême cunoscut sub numele de “Rege al bucatarilor” in categoria “sosurilor mama”

Legume Umplute la Cuptor – Ardei, Dovlecei, Vinete, Rosii

legume umplute

Legume umplute- mancare ce face parte din familia preparatelor “dolma” de la turcescul dolmak – a umple- ce apartine patrimoniului otoman. Se regaseste intr-o mare diversitate in Balcani, Caucaz, Orientul Mijlociu, Europa centrala si mediteraneeana. Fiecare popor si-a pus amprenta asupra retetelor “dolma” ,asa incat, cu timpul, au intrat in patrimoniile nationale.

Platica pe pat de sare

platica in crusta de sare

Aceasta reteta de platica pe pat de sare se intalneste destul de des in Spania, unde se prepara sub un “munte de sare” diversi pesti, dar in principal platica si biban de mare. Acest fel de preparare este specific zonei mediteraneene de vest, fiind considerata de sorginte punica – punii fiind denumirea data de romani cartaginezilor.

Musaca turceasca de vinete

musaca turceasca

Cuvântul musaca vine din arabă şi înseamnă “servit rece” şi asta datorită faptului că aşa o servesc arabii, ca antreu. De asemenea, ei nu folosesc carne la musaca ci numai roşii si vinete. La noi s-a impus mai mult varianta grecească dar şi o variantă de musaca balcanică, numai cu cartofi, ambele preparate în straturi […]

  • « Go to Previous Page
  • Go to page 1
  • Interim pages omitted …
  • Go to page 22
  • Go to page 23
  • Go to page 24
  • Go to page 25
  • Go to Next Page »

Primary Sidebar

Rețete Diverse

ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci cu smântână. Fără făină

Mititeii, bateria şi protocolul

Salata consistenta de fasole si patrunjel

Carnati si Carne la Garnita 6

Carnati si Carne la Garnita. Conservate in Untura

Ardei umpluti. Feluriti, imbogatiti si deliciosi

  • Contact Papamond

Copyright © 2023