• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Papamond

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple

Retete la cuptor

Obleti pe orez. In tava, la cuptor

November 28, 2013 by Ovidiu Slavulete Leave a Comment

Cred că sunt mai mult de 10 ani de când nu am mai mâncat peşte pe orez. De regulă, mâncarea asta se mânca pe valea Dunării şi se prepara mai mult cu peşte sărat şi uscat, în lunile de iarnă, fiind însoţită de un castron cu murături asortate, de putină. În verile când se prindea mai mult peşte, o parte se freca cu sare mare, se înşira pe aţă şi se punea la uscat la streaşina casei. După ce se usca, se băga în sac şi se consuma iarna, fiind preparat, în special, saramură cu ceapă şi ciuşcă sau se băga în tavă, pe orez, la vatră. Tot peştele asta uscat se cocea iarna pe tablă, la vatră şi se mânca cu mămăligă tare, rece,  fiind motiv şi prilej de vorbă, la un pahar de vin în iernile înzepezite. Îmi place orice fel de peşte şi nu am nici o problemă cu oasele iar obletele, aşa mic cum este el, din punctul meu de vedere este un peşte special. Aşa că am pus obleti pe orez , după ce i-am ţinut o zi să-şi ia sare.

obleti pe orez. In tava, la cuptor

Ingrediente reteta de obleti pe orez

  • 10-15 obleţi mai mari, cât să acopere suprafaţa tăvii
  • 3 cepe
  • 1 fir praz
  • 1 ardei gras
  • 2 linguri pastă de roşii
  • 1 cană orez
  • boia, piper, sare
  • ulei

obleti pe orez. In tava, la cuptor

Preparare:

1. Pregătim peştele. Mie îmi place mult obletele şi de aceea l-am ales, dar nu este obligatoriu să aveţi obleţi pentru mâncarea asta. Se poate prepara atât cu peşte proaspăt dar şi cu peşte sărat cum ar plătica sărată, ce se găseşte mai des la pescării. Eu prefer ca peştele ce se prepară cu orez să fie, dacă nu sărat şi uscat, cel puţin lăsat să-şi tragă ceva sare. Curăţăm peştele şi îi dăm un praf de sare să piardă din apă şi îl punem într-un bol. Îl lăsăm peste noapte să-şi ia sare, timp în care scurgem de vreo două ori apa lăsată de acesta în bol.

2. Curăţăm cepele şi prazul şi le tocăm potrivit. La reţeta asta se pune multă ceapă să dea dulceaţă. Prazul, ce îl folosesc mult iarna la mâncăruri, de asemenea, vine cu dulceaţă. Tăiem julien ardeiul gras sau kapia. Într-o tigaie cu 2-3 linguri de ulei încins, călim ceapa, prazul şi ardeiul. Dăm căliturii puţină sare, un praf de piper şi o linguriţă de boia. Amestecăm şi punem 2 linguri de pastă de roşii. Omogenizăm şi mai ţinem 1 minut pe foc.

obleti pe orez. In tava, la cuptor obleti pe orez. In tava, la cuptor obleti pe orez. In tava, la cuptor

3. Într-o tavă sau cratiţă punem o cană bună de orez şi călitura de ceapă, praz şi ardei. Adăugăm 2 căni de apă fierbinte, dublu cantităţii de orez. Amestecăm bine orezul cu călitura şi apa fierbinte.

obleti pe orez. In tava, la cuptor obleti pe orez. In tava, la cuptor obleti pe orez. In tava, la cuptor

4. Aşezăm obleţii, aliniaţi frumos în tavă, la fel ca în fotografie. Băgăm tava la cuptor. Verificăm după 20-25 de minute dacă s-a umflat orezul şi îl gustăm să-i verificăm textura, dacă ne place. Dacă este prea al dente şi nu ne place, mai adăugăm o jumătate sau chiar o cană de apă fierbinte. Amestecul de orez cu ceapă călită va cere mai multă apă decât orezul simplu. Se ţine tava la cuptor 30-45 de minute şi se opreşte focul.

Foarte simplă şi foarte gustoasă această mâncare cu obleţi. Merge bine cu murături sau ceapă. Eu am mâncat-o cu ceapă roşie lungă, de apă sau de Buzău, cum îi spun pieţarii.

Să fiţi bine!

obleti pe orez. In tava, la cuptor obleti pe orez. In tava, la cuptor 14obleti pe orez. In tava, la cuptor

Filed Under: Categorii retete, Retete cu peste, scoici, melci, Retete din Dobrogea, Retete din Oltenia, Retete ieftine, Retete la cuptor, Retete simple Tagged With: la cuptor, obleti, orez, peste, praz

Pui Intreg la Cuptor in Sos de Rosii. Rustic si Gustos

November 27, 2013 by Ovidiu Slavulete Leave a Comment

Am rumenit acest pui intreg la cuptor în ideea de a-l mânca cu piure de cartofi bine garnisit cu unt. Cum întotdeauna mi-a plăcut să pun peste piure sosul gustos ce rămâne în tigaie după ce prăjeşti carnea, am gândit că pot rumeni puiul în sos. Astfel, sucurile ce rezultă din pui pe măsură ce acesta se coace vor îmbogăţii sosul şi îi vor da prestanţă. Drept sos, am ales o variantă dulce-acrişoară pe bază de ceapă, roşii şi ardei kapia copţi, aromat cu cimbru şi verdeaţă. S-a mâncat totul cu frenezie, însoţind carnea suculentă cu piure, ardei copţi şi peste toate un sos savuros ce ne scoate din banal şi ne trimite într-un rustic gustos şi îndrăgit firii noastre latine.

pui intreg la cuptor

Necesar reteta pui intreg la cuptor

  • 1 pui
  • 3-4 roşii
  • 2 ardei kapia
  • 2 cepe
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 cană supă de pui
  • cimbru, boia, piper, sare
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • ulei

pui intreg la cuptor

Preparare:

1. Amestecăm o linguriţă boia, un praf piper, o linguriţă cimbru uscat, un praf de sare. Frecăm puiul cu ulei şi cu condimentele amestecate şi îl punem în vas roman.

2. Coacem roşiile şi ardeiul kapia pe tigaia grill. După ce s-au copt, curăţăm pieliţele şi pasăm bine roşiile şi ardeiul sau le dăm prin blender. Curăţăm şi tocăm cele două cepe şi feliem căţeii de usturoi. Călim ceapa şi usturoiul într-o tigaie, în 2 linguri de ulei încins. Condimentăm cu puţin piper şi sare. După ce s-a călit ceapa adăugăm roşiile şi ardeiul pasat. Tăiem mărunt cotoarele crenguţelor de pătrunjel şi le punem în sos. Crenguţele de pătrunjel sunt pline de vitamine şi aromă şi nu trebuie aruncate, orice reţetă am prepara. Lăsăm să fiarbă uşor 5 minute. Gustăm şi potrivim de sare. Dacă doriţi să reduceţi aciditatea roşiilor şi să obţineţi un sos mai dulce adăugaţi puţin zahăr.

pui intreg la cuptor

3. Punem sosul în vasul roman, în jurul puiului. Adăugăm o cană de supă de pui sau de legume, să aibă de unde să scadă cât va sta la cuptor. Punem capac pe vas şi îl băgăm la cuptor. După o jumătate de oră scoatem vasul şi întoarcem puiul. Lăsăm la cuptor minim o oră. La final luăm capacul şi lăsăm puiul să se rumenească.

pui intreg la cuptor

pui intreg la cuptor

Se mănâncă cu piure, cartofi natur sau fondanţi, orez sau legume mexicane. I-am adăugat şi câţiva ardei copţi.

Să fiţi bine!

pui intreg la cuptor

Filed Under: Categorii retete, Retete cu carne de pui, Retete cu sos, Retete de mancaruri cu carne, Retete la cuptor Tagged With: ardei, pui, rosii, sos

Musaca de conopida cu carne de pui

November 13, 2013 by Ovidiu Slavulete Leave a Comment

Nu ştiu cum este în alte oraşe, dar de ceva zile pieţele din Craiova sunt pline de conopidă la nişte preţuri ridicol de mici, de 0,5-1 leu kg-ul comparativ cu 8 lei cât era în urmă cu trei săptămâni. Gătită, conopida nu m-a atras mai deloc, dar mi-a plăcut întotdeauna cea murată sau mâncată crudă, simplă, sau în salate alături de varză, sfeclă roşie sau alte verzituri, cum ar fi macrişul. Asta până astăzi când, profitând de abundenţa din piaţă, m-am decis să încerc o musaca de conopida preparată după idei propii, după cum credeam eu că ar rezulta ceva gustos. Ei bine, pot spune că am nimerit-o! A ieşit o musaca excelentă, cu mult peste aşteptări, eu având fixată în minte ideea că nu-mi place conopida în mâncare. Aşa că, recomand cu tărie, mâncătorilor de conopidă, această musaca.

musaca de conopida cu carne de pui

Necesar reţeta de musaca de conopida:

  • 1, 5 -2 kg conopidă
  • 3-4 pulpe superioare de pui
  • 2-3 roşii
  • 2 cepe verzi
  • 4 căţei de usturoi
  • 1 mănă de pătrunjel verde
  • 1 lingură boia, piper, sare
  • unt, ulei

musaca de conopida cu carne de pui

Preparare:

1. Desfacem conopida în bucheţele mici şi le spălăm în apă rece să înlăturăm orice eventual fir de nisip. Într-o oală punem apă la fiert cu o lingură de sare şi când aceasta clocoteşte punem buchetele de conopidă, le opărim şi le lăsăm să mai fiarbă 5-6 minute. Scoatem conopida din apă cu o paletă, o punem într-o strecurătoare mare şi o băgăm sub jet de apă rece. O lăsăm să se scurgă apa.

musaca de conopida cu carne de pui

2. Înlăturăm pielea pulpelor de pui, le dezosăm şi tăiem carnea bucăţi de 1,5-2 cm. Încingem o tigaie cu 2 linguri de ulei şi rumenim carnea tăiată bucăţele. Dăm un praf de sare şi unul de piper. Când este rumenită adăugăm ceapa verde mărunţită şi o lingură de boia dulce (sau iute dacă aşa preferaţi). Amestecăm, mai ţinem 1 minut pe foc, apoi punem carnea într-un bol.

musaca de conopida cu carne de pui

3. Roşiile le tăiem cubuleţe şi le punem în aceeaşi tigaie în care am rumenit carnea. Le dăm un praf de sare şi le lăsăm două minute la foc potrivit să-şi lase sucul. Curăţăm căţeii de usturoi şi-i mărunţim din cuţit. Tocăm şi pătrunjelul verde. După ce roşiile au lăsat zeamă adăugăm usturoiul şi verdeaţa, amestecăm şi oprim focul.

musaca de conopida cu carne de pui

4. Într-o tavă potrivită, unsă cu unt, punem un strat de bucheţele de conopidă. Peste acest strat adăugăm uniform carnea de pui rumenită cu boia şi ceapă verde.

musaca de conopida cu carne de pui

Peste carne punem al doilea strat de conopidă. La final cu o lingură, împrăştiem deasupra sosul de roşii cu usturoi şi verdeaţă.

musaca de conopida cu carne de pui

5. Dăm la cuptor pentru 30 de minute şi asta-i tot. Cei care preferaţi tradiţionala combinaţie de smântână şi ou, specifică musacalei de cartofi, mă gândesc că, după preferinţă, puteţi înlocui sosul de roşii. Musacaua de conopidă, nu stă foarte bine straturi în farfurie – se aseamănă cu musacaua arabo-turcească din acest punct de vedere – dar vă asigur că are un gust excelent, fiind o mâncare de excepţie.

Să fiţi bine!

musaca de conopida cu carne de puimusaca de conopida cu carne de pui

Filed Under: Bucataria europeana, Categorii retete, Retete cu carne de pui, Retete de mancaruri cu carne, Retete la cuptor Tagged With: conopida, musaca, pulpe de pui, sos de rosii

Salau cu rosii. Pe cartofi si praz

October 1, 2013 by Ovidiu Slavulete Leave a Comment

Peşte răpitor ca specie dar şi răpitor de gustos, cu carne albă, delicioasă, lipsită de oase ce pot inhiba unii doritori de peşte, şalăul îl punem azi pe un pat de cartofi şi praz. Pentru o mâncare mai vioaie, armonizăm acest salau cu rosii si usturoi şi apoi îl echilibrăm dulce cu cartofi şi praz.

salau cu rosii

Necesar salau cu rosii pe cartofi si praz:

  • 1 şalău ( 4 porţii)
  • 300 gr roşii cherry
  • 1 kg cartofi
  • 1/2 fir praz
  • 4-5 căţei de usturoi
  • piper, sare, ulei de măsline
  • pătrunjel verde

salau cu rosii

Preparare:

1. Tăiem şalăul rondele, îi dăm sare şi piper şi îl prăjim câte un minut pe fiecare parte, într-o tigaie încinsă, cu 2 linguri ulei de măsline. În momentul în care îşi schimbă culoarea, îl scoatem din tigaie şi îl lăsăm în aşteptare pe o farfurie.

salau cu rosii

2. În aceeaşi tigaie încinsă punem roşiile cherry întregi, le călim 2-3 minute şi adăugăm usturoiul feliat, un praf de sare şi piper măcinat. După ce roşiile lasă ceva suc, luăm tigaia de pe foc.

salau cu rosii

3. Punem roşiile într-o tavă şi peste ele aşezăm rondelele de şalău. Dăm tava la cuptor încins pentru 15 minute.

salau cu rosii

4. Curăţăm cartofii, îi feliem rondele potrivite ca grosime şi le punem într-o cratiţă. Acelaşi lucru îl facem cu prazul, ce îl punem alături de cartofi. Adăugăm în cratiţă, 2-3 linguri de ulei de măsline, sare şi piper măcinat şi amestecăm astfel încât cartofii şi prazul să fie bine unşi cu ulei (dacă mai este nevoie mai adăugăm ulei suplimentar). Punem un capac la cratiţă şi o băgăm la cuptor. În maxim 30 de minute cartofii şi prazul for fi gata, fragezi şi gustoşi.

salau cu rosii

5. Punem cartofii şi prazul pe un platou şi aşezăm peste roşiile cu usturoi, rondelele de şalău. Aromăm cu pătrunjel verde tocat.

Să fiţi bine!

salau cu rosii

Filed Under: Categorii retete, Retete cu cartofi, Retete cu peste, scoici, melci, Retete la cuptor, Retete simple Tagged With: carne alba, cartofi, peste rapitor, praz, rosii cherry, salau

Dovlecei umpluti cu carne. Infierbantati la cuptor

September 27, 2013 by Ovidiu Slavulete Leave a Comment

După ce am umplut vinete albe, după ardeii bucovineni şi imam bayildi azi vom face de petrecanie, tot prin umplere, unor dovlecei tomnatici. Îs buni umpluţi sârguincios cu călitură de carne şi legumă, înfierbântaţi la cuptor în sos aromat, dulce acrişor şi mâncaţi, dacă vor muntenii, cu smântână sau, dacă vor vălenii, cu ciuşcă iar restul, să nu cumva să stea sfioşi deoparte ci să-i mănânce după cum îi rabdă inima şi pofta. Îs dovlecei umpluti cu carne tocata, pe cât de arătoşi, pe atât de savuroşi, nu cer mare îndemânare, nu-s costisitori ca timp, sunt doar gust.

dovlecei umpluti cu carne

Necesar dovlecei umpluti cu carne:

  • 2 dovlecei potriviţi ( pentru 4 porţii)
  • 250 gr carne tocată amestec
  • 2 ciuperci
  • 0 ceşcuţă mică de orez
  • 2 cepe
  • 1 ardei kapia
  • 2 linguri cu morcov ras
  • 4-5 roşii
  • 1 lingură pastă de roşii
  • pătrunjel verde
  • piper, sare, cimbru, ulei pentru prăjit
  • 1 lingură ulei de măsline

dovlecei umpluti cu carne

Preparare:

1. Amestecăm carnea tocată cu orezul, cu ciupercile mărunţite, cu morcovul ras. Adăugăm puţin pătrunjel proaspăt tocat, sare şi piper proaspăt măcinat şi omogenizăm umplutura. Curăţăm şi tocăm o ceapă şi tăiem cubuleţe ardeiul kapia roşu. Într-o tigaie încinsă, în puţin ulei călim sumar ceapa şi ardeiul roşu. Adăugăm amestecul pentru umplutură, amestecăm şi călim 2 minute până ce carnea îşi schimbă culoarea. Lăsăm tigaia deoparte şi ne ocupăm de dovlecei.

dovlecei umpluti cu carne

2. Curăţăm dovleceii de coajă şi îi înjumătăţim, pe lung. Cu o linguriţă, ca în fotografia de mai jos, curăţăm interiorul dovleceilor formând bărcuţe cu grosimea de cca. 0,5 cm.

dovlecei umpluti

3. Umplem dovleceii cu călitura din tigaie şi-i aşezăm ordonat într-o tavă.

dovlecei umpluti cu carne

4. Păstrăm 2 roşii pentru a căpăci dovleceii şi celelalte le tăiem cubuleţe. Tocăm cea de-a doua ceapă şi mărunţim miezul înlăturat de la dovlecei. Călim în puţin ulei ceapa, adăugăm roşiile cubuleţe şi miezul dovleceilor, punem o lingură cu pastă de roşii, condimentăm cu sare, piper şi cimbru, amestecăm şi lăsăm pe foc 2 minute să se formeze sos.

dovlecei umpluti

5. Punem sosul din tigaie în tava cu dovlecei şi completăm cu puţină supă de legume sau pui, dacă avem, sau cu apă, astfel încât dovleceii să fie trei sferturi în sos. Punem ploaie o lingură cu ulei de măsline, ce vine cu gust şi contribuţie la legarea sosului. Feliem 2 roşii şi punem felii de roşii peste umplutura dovleceilor.

Dovlecei umpluti cu carne

6. Dăm tava la cuptor până scade, cca 1 oră, timp în care de vreo trei ori, tragem tava afară şi punem cu linguriţa supă în dovlecei, printre şi peste feliile de roşii, astfel încăt să saturăm umplutura cu supă.  Dacă nu avem supă, luăm uşor, cu lingura, zeamă din tava dovleceilor şi punem peste umplutură, să o absoarbă. Când dovleceii şi roşiile sau rumenit, când sosul a scăzut suficient, oprim focul cuptorului.

dovlecei umpluti cu carne

Aşa cum am spus se pot mânca asemeni ardeiului umplut, cu smântână, ardei murat. Dovlecelul nu va deveni fârâmicios ci dimpotrivă va fi al dente, cu o constituţie fermă.

Să fiţi bine!

dovlecei umpluti cu carne

Filed Under: Categorii retete, Retete cu carne de porc, Retete de mancaruri cu carne, Retete la cuptor Tagged With: ardei, carne tocata, dovlecei, dovlecei la cuptor, orez, rosii

Mamaliga pe Paturi. Felu’ Unu

September 17, 2013 by Ovidiu Slavulete Leave a Comment

Câţi ciobani atâtea ceaune pline cu felurite pături de mămăligă, de brânzeturi şi afumături, de cârnaţi şi alte copturi. Mai că fiecare stână îşi are propiul obicei şi fiecare cioban îşi dă obolul de brânzeturi şi cărnuri, aşezându-l între mămăligi, în tuci, sub numele de mamaliga pe paturi. Este iluzoriu să încerci a argumenta că ne vom ridica cu o mamaliga pe paturi preparată la bloc la înălţimea şi rotunjirea finală a odorului ciobănesc cu nerv primitiv, realizat la ceaun ars, cu miros de fum de cetină, dar asta nu ne împiedică să fim nişte cinstiţi şi pofticioşi epigoni ai mămăligii, brânzei şi afumăturii, ai spectaculoaselor mâncăruri aflate la stânele purtate de munţii noştri. În timp, din stână în stână, vom drege mamaliga pe paturi în diferite feluri.

reteta de mamaliga pe paturi

Necesar reteta mamaliga pe paturi ( sau în paturi):

  • 500 gr mălai
  • 500 gr brânza dulce, sărată, de oaie sau vacă după cum poftim
  • 400 gr smântână
  • 100 gr unt
  • 300 gr afumătură – muşchi, kaiser, şunculiţă, ceafă afumată, pastramă afumată – cărnoasă dar şi cu ceva slană, grăsime
  • 4-5 ouă
  • 1 ceapă mare
  • 3-4 linguri cu pastă de roşii
  • ulei, sare, boia, piper, cimbru

reteta de mamaliga pe paturi

Preparare:

1. Tăiem îmbucături, franjuri sau cubuleţe, afumătura. Eu am combinat muşchi afumat cu şuncă ( slană, clisă) ţărănească afumată. Curăţăm, tăiem ceapa şi o punem la călit într-o tigaie cu 2 linguri de ulei. Când ceapa este bine înfierbântată şi începe să devină sticloasă, adăugăm afumătura. Mai păstrăm cam o treime din afumătură, pentru mai târziu. Punem o linguriţă boia, un praf de piper, cimbru frecat în mâini şi niscai sare. Amestecăm şi lăsăm să se călească 2-3 minute. În final adăugăm pasta de roşii şi mai lăsăm, la fel, 2-3 minute să se lege totul armonios. Luăm tigaie de pe foc şi lăsăm călitura să-şi aştepte rândul, până-i gata mămăliga.

reteta de mamaliga pe paturi

2. Facem o mămăligă nici prea vârtoasă, dar nici plăpândă şi molatică rău, ci potrivită cât să o putem modela ce şi ce cât este caldă. Despre cum facem mămăliga, dacă sunt doritori care încă nu s-au iniţiat în mânuirea mămăligăului ( mestecău, brucelnic, făcăleţ, tocănău) am scris câte ceva aici.

3. Într-un ceaun, vas roman, tavă mai înaltă, cratiţă, al cărui fund îl ungem cu unt punem un prin strat de mămăligă de 1,5-2 cm grosime. Urmează un strat de brânză şi smântână ( folosim puţin peste jumătate din brânză şi smântănă, păstrând restul pentru ultimul strat). Dacă brănza este mai tare, o dăm pe răzătoare şi o amestecăm cu smântâna. Dacă este mai moale, o fărâmiţăm cu furculiţa şi o omogenizăm cu smântăna. Procedura asta cu amestecatul nu este obligatorie ( o prefer că se uniformizează şi întinde mai bine peste stratul de mămăligă), se poate presăra separat brânză fărâmiţată şi turna smăntână peste ea.

reteta de mamaliga pe paturi

Peste acest strat întindem o altă pătură de mămăligă. Peste cel de-al doilea strat de mămăligă uniformizăm călitura cu afumătură pe care, bineînţeles, o acoperim cu o altă pătură de mămăligă.

reteta de mamaliga pe paturi

Peste acest ultim strat de mămăligă adăugăm ce a mai rămas din brânză şi smântână. Facem cu dosul lingurii 4-5 lăcaşuri (vezi foto) pentru a pune ouăle mai târziu, să nu se împrăştie aiurea pe mămăligă. Presărăm uniform ce nu am călit şi am păstrat din afumătură. Tăiem untul bucăţele şi îl punem pe deasupra, să pătrundă, când va da de căldura cuptorului, în straturile lucrării noastre.

reteta de mamaliga pe paturi

4. Dăm vasul cu capac pe el, la cuptor încins, la foc mai încet, pentru 45-60 de minute. În ultimele 10 minute, scoatem vasul, punem ouăle ochiuri în lăcaşurile formate cu dosul lingurii şi băgăm din nou la cuptor, fără capac. Este gata în scurt timp, când ouăle sunt coapte. Se mănâncă cu o acritură lângă, un castravete murat, un gogoşar, o gogonea. Puteţi folosi orice fel de brânzeturi: telemea, caşcaval, branză de burduf, brânză dulce, caş, urdă.

Să fiţi bine!

reteta de mamaliga pe paturi

Filed Under: Categorii retete, Retete cu branza, Retete cu carne de porc, Retete cu oua, Retete de mancaruri cu carne, Retete de mezeluri, Retete din Ardeal, Retete din Banat, Retete din Dobrogea, Retete din Moldova, Retete gustari, Retete la cuptor, Uncategorized Tagged With: afumatura, branza, mamaliga, oua, smantana, sunca, unt

  • « Go to Previous Page
  • Page 1
  • Interim pages omitted …
  • Page 8
  • Page 9
  • Page 10
  • Page 11
  • Page 12
  • Interim pages omitted …
  • Page 17
  • Go to Next Page »

Primary Sidebar

Copyright © 2025

  • Contact Papamond
  • Politica De Confidențialitate