• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple
Tu esti aici: Retete culinare Ingrediente Retete cu carne de pui Mancare de castraveti murati

Mancare de castraveti murati

Oltenii practici au obiceiul de a face din muraturi prajeli si tocanite – cum ar fi mancarea de gogonele -, ce vin cu inedit avand un aer de prospetime iarna si racoroase vara. In linia asta se incadreaza si aceasta mancare de castraveti murati aromata bine cu marar. Carnea poate fi de pui, porc, vita si chiar miel dar castravetii este obligatoriu sa fie din cei acriti la saramura ci nu in otet.

mancare de castraveti murati

Ingrediente de mancare de castraveti murati:

  • 1 piept pui sau 2 pulpe dezosate
  • 1 kg castraveti murati ( 7-8 bucati)
  • 2 rosii
  • 1 ceapa
  • 1 legatura marar
  • 2-3 linguri bulion
  • cimbru uscat, sare, ulei,
rumenim carnea
Peste ceapa calita adaugam carnea sa se rumeneasca

Curatam ceapa, o taiem marunt si o punem la calit intr-0 cratita, in 2 linguri de ulei. Atunci cand ceapa devine transparenta, taiem carnea in bucati potrivite si o adaugam peste ceapa calita.

mancare de castraveti murati
Adaugam un pahar cu apa si castravetii taiati rondele

Feliem castravetii rondele (mai mari sau mai mici dupa cum doriti sau ii puteti taia cubulete) si cand carnea s-a rumenit si a prins putina crusta, punem un pahar de apa, castravetii si lasam sa fiarba la foc incet cca. 30 minute. Intre timp mai completam cu apa calduta daca a scazut mancarea prea mult. Daca castravetii sunt excesiv de sarati ii spalam bine in apa rece.

mancare de castraveti murati
Adaugam rosiile maruntite si bulionul

Rosiile le decojim si le tocam cubulete marunte. Le adaugam in cratita impreuna cu bulionul si cimbru- de care avem- verde sau uscat si lasam sa mai fiarba 20 minute.

mancare de castraveti murati
La final presaram mararul tocat

Cand castravetii s-au inmuiat si tocanita este gata, tocam mararul si-l presaram peste mancare.

mancare de castraveti murati

Sa aveti pofta!

 

mancare de castraveti murati

Primary Sidebar

Rețete Diverse

Parjoale Ferchezuite In Sos Usturoiat De Rosii Cu Ciuperci

musaca de varza murata

Musaca de Varza Murata cu Carne Tocata si Orez

Salata de fasole

Salata de fasole boabe. Culoare si gust

perisoare cu sos de rosii

Perisoare cu Sos de Rosii si Ciuperci

dulceata de ardei iute cu ghimbir

Dulceata de Ardei Iuti Aromata cu Ghimbir

  • Contact Papamond
  • Politica De ConfidenČ›ialitate

Copyright © 2025