• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple

Retete cu carne de curcan

Ostropel de Curcan cu Piure de Cartofi

Pentru că îmi plac mâncărurile cu sos, azi m-am îndeletnicit cu un ostropel de curcan servit cu piure de cartofi noi îmbogăţit cu ceapă verde. Ostropelul l-am preparat ceva mai consistent în sensul că am contribuit cu ardei gras, iar tomata, a fost reprezentată de combinaţia roşii proaspete – bulion. Din piureul de cartofi noi […]

Reteta de Moravuri Usoare: Fudulii si Pizdulice la Tigaie

Hâtru din fire, pentru a evidenția calitățile acestei bucăți firave de pulpă, românul a găsit ca fiind edificator termenul de pizdulice. Fiind considerată delicatesă și oferind senzații culinare tari, pizdulicea la grătar sau în tigaie, a început să-și facă simțită prezența în meniul unor restaurante (poate mai exclusiviste, cum ar fi cel al lui Mircea […]

Bame cu orez si carne de curcan

Până în urmă cu trei ani, indiferent de potecile bătute, bamele nu se întrupaseră deloc în calea mea, așa că nu am avut nici un prilej să ne cunoaștem. Știam, ca teorie, că țăranul le planta mai cu preocupare în trecut și că se mâncau oarecum frecvent, fiind apreciate și considerate o mâncare cu oarece tentă […]

Krautsuppe. Supa de Varza cu Ciolan Afumat si Carne de Curcan

Dacă este să pomenim despre originea demersului de a combina astfel cărnurile, putem spune că nemții au obiceiul de a alătura diversitatea de carne cu varza murată și să ne prezinte delicioasa fiertură drept krautsuppe. Ciorba asta, pentru mine, este extraordinară și este o prezență nelipsită în special în meniul de iarnă. Ici și colo, […]

Tocanita Taraneasca de Curcan cu Sos pe Saturate

Tăiate mai mari, legumele nu participă la o tocăniţă numai cu gust şi aromă ci vin să se mândrească cu o participare mai trupeşă, mai personalizată. În defilarea lor prin blidul cu tocăniţă, fiecare se oferă să te cucerească obligându-te subtil să exclami copilăreşte “- Ce bună este!”. De fiecare dată acelaşi truism! Eşti deja […]

Ciorba de Varza a Unui Neamt Pripasit la Craiova

Se cunoaşte faptul istoric că, dupa ce Ginghis Han a adus în Europa varza murată, neamţul a devenit foarte ataşat culinar de aceasta, promovând-o în fel şi chip, mai ales lângă mândria lor de cârnat tradiţional. Cinstit vorbind – chiar dacă în alte privinţe ne-a cam umflat buza şi înnegrit ochiul – în ce priveşte […]

  • Go to page 1
  • Go to page 2
  • Go to page 3
  • Go to Next Page »

Primary Sidebar

Rețete Diverse

Salata de patrunjel, energie si gust ferm

Amestec mexican si copane. Improvizatie in tigaie

muschi de porc, aromat la wok si paste spaghetti

Muschi de porc aromat si paste spaghetti. La wok

pulpe de rata cu risotto

Pulpe de rata cu risotto. Cu ciuperci

Mancare de Mazare cu Ciuperci

  • Contact Papamond

Copyright © 2023