• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple

Retete cu sos

Dovlecei cu Sos de Iaurt. Salata Gustoasa si Racoritoare

Dovlecei cu Sos de Iaurt

Salata de dovlecei cu sos de iaurt, prin prezența chimenului și a iaurtului, ne dezvălui atât originile sale grecești cât și levantine.  Este îndeosebi o salata de vară, răcoritoare și aromată …

Tocanita de Ied Picanta si Aromata, Servita cu Mamaliga

Tocanita de Ied Picanta Servita cu Mamaliga 5

Această tocanita de ied este preparată cu accent principal pe carne şi mai puţin pe legume, tocmai pentru a pune în evidenţă şi a lăsa rol principal gustoasei şi fragedei pulpe de ied.

Oua cu Ciuperci Pleurotus in Sos de Smantana

Oua cu Ciuperci Pleurotus si Smantana

Tributar unei ciorbe de bureţi de rouă mâncată în copilărie, de cele mai multe ori ciupercile pleurotus le prepar ciorbă. Pentru ca nu mai am posibilitatea să procur bureţi de rouă, am găsit înlocuitor aceste ciuperci care se aseamănă ca textură şi gust. Totuşi, am avut mereu senzaţia că aceste ciuperci sunt slab valorificate şi […]

Mancare De Marar Cu Pulpe De Pui

MANCARE DE MARAR CU PULPE DE PUI

Puternic aromantă, acestă mancare de marar, este un preparat de vară ce nu necesită mai mult de o oră pentru preparare. Ea poate fi un deliciu pentru cei ce îndrăgesc aroma de mărar şi sosurile dulci-acrişoare.

Vinete cu Branza in Sos de Rosii Aromat cu Cimbru

Astăzi, vă propun să ne bazăm încă o dată pe vinete pentru a mai adăuga încă o reţetă la catastiful cu plăceri culinare şi pentru – cred eu cu tărie – a ne pricopsi cu încă o apreciere din partea mesenilor. Vorbim despre vinete cu branza, îmbrăcate în sos românesc de roşii, uşor aromat cu […]

Tocanita de Ardei si Rosii – Lecso Fara Carne

Această tocanita de ardei şi roşii este o mâncare tradiţională în Cehia, Slovacia (lečo), Germania (Letscho) sau Polonia ( leczo), dar mai ales în Ungaria unde există o mare varietate de reţete şi este foarte populară. Recomandările spun că cel mai bun lecso se prepară în perioada august-octombrie când ardeiul este la maturitate şi roşiile […]

  • Page 1
  • Page 2
  • Page 3
  • Interim pages omitted …
  • Page 13
  • Go to Next Page »

Primary Sidebar

Rețete Diverse

Urzici cu Mamaliga Rumenita si Bacon Crocant

oua dichisite

Oua dichisite

orez cu lapte

Orez cu Lapte si Dulceata de Fructe de Padure

ciorba de burta

Ciorba de burta

Reteta de Moravuri Usoare: Fudulii si Pizdulice la Tigaie

  • Contact Papamond
  • Politica De Confidențialitate

Copyright © 2025