• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple

Retete din Muntenia

Dovlecei cu Sos de Iaurt. Salata Gustoasa si Racoritoare

Dovlecei cu Sos de Iaurt

Salata de dovlecei cu sos de iaurt, prin prezența chimenului și a iaurtului, ne dezvălui atât originile sale grecești cât și levantine.  Este îndeosebi o salata de vară, răcoritoare și aromată …

Tocanita de Ied Picanta si Aromata, Servita cu Mamaliga

Tocanita de Ied Picanta Servita cu Mamaliga 5

Această tocanita de ied este preparată cu accent principal pe carne şi mai puţin pe legume, tocmai pentru a pune în evidenţă şi a lăsa rol principal gustoasei şi fragedei pulpe de ied.

Pastrama de Berbecut la Tigaie cu Mamaliga si Rosii Coapte

Pastrama de Berbecut

Mancare de vreme rece si de vin roşu, pastrama de berbecut este o delicatesa pentru cei ce nu sunt sensibili la mirosul lasat de transhumantă. Pe linie tradiţională, pofta de pastrama de berbecut, de oaie sau capra, se ivea de îndată ce vinul îşi înceta fierberea şi ajungea la maturitate, acesta fiind singura asociere bahică […]

Cartofi Boieresti pe Pat de Ciuperci si Morcov Dulce

Cartofi Boieresti

Dacă avem în vedere popularitatea şi modul cum se prezintă în restaurante, reţeta de cartofi boieresti, de cele mai multe ori, conţine bacon, şuncă sau un alt reprezentant al porcului. Este un preparat consistent care rareori îndeplineşte rolul de garnitură, iar despre salată nici nu poate fi vorba. Reţeta de cartofi boieresti de mai jos […]

Rata la Cuptor cu Varza Dulce Calita

Rata la Cuptor

Dacă iarna este recomandat pentru un gurmand să aşeze o rață grasă pe varză murată, primăvara sau toamna eu aleg să pregătesc o rață la cuptor însoţită de varză dulce, proaspătă, preparată uşor al dente. Astfel, dacă în cazul verzei murate obţinem un preparat în care dulceaţa cărnii de raţă se armonizează cu acreala verzei […]

Fasole Verde cu Rosii. Bogat Aromata cu Marar

Cred că mâncarea de fasole verde cu rosii este cea mai simplă şi rapidă modalitatea de a fructifica fasolea verde fără a pierde nimic din bucuria gustului oferită de acestă legumă. Această potrivită asociere de fasole verde si rosii este una din preferatele mele în special primăvara, atunci când fasolea verde apare în pieţe, şi […]

  • Page 1
  • Page 2
  • Page 3
  • Interim pages omitted …
  • Page 9
  • Go to Next Page »

Primary Sidebar

Rețete Diverse

Salata consistenta de fasole si patrunjel

fasole galbena cu aripioare de pui

Fasole Galbena cu Aripioare de Pui. Servita cu Iutica

pui intreg la cuptor

Pui Intreg la Cuptor in Sos de Rosii. Rustic si Gustos

Coaste de miel cu usturoi verde si masline

Pateu de casa din ficat de pui si ciuperci

Pateu din ficat de pui si ciuperci

  • Contact Papamond
  • Politica De Confidențialitate

Copyright © 2025