• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple

Retete cu carne de porc

Carnati si Carne la Garnita. Conservate in Untura

Carnati si Carne la Garnita 6

Cu un gust deosebit şi foarte apreciat, ţăranul prepara carne la garnita într-o vreme în care lipsa curentului electric nu permitea pastrarea prin congelare a carnii de porc. Prin urmare, aceasta metodă de păstrare şi conservare a cărnurilor de tot felul vine dintr-un trecut îndepărtat, fiind întâlnită în mai toate zonele. Azi, prezenţa frigiderelor a […]

Fasole cu Masline si Piept de Porc Crocant

Pentru a depăşii cadrul trasat de tradiţionalele reţete de iahnie de fasole şi fasole bătută, azi am încercat o asociere între măsline şi fasole obţinând o mâncare care, sper eu, prezintă suficientă atractivitate pentru a vă determina să o încercaţi. Dacă rezultatul nu ar fi fost edificator şi satisfăcător de poftă şi gust cu siguranţă […]

Creier de Porc Preparat Macelareste

A trecut ceva timp de când nu am mai mâncat creier de porc, un preparat destul de prezent în copilăria mea, aşa că, devreme ce azi l-am remarcat evidenţiat într-un galantar, mi-am zis că e timpul să-mi înnoiesc celulele nervoase cu o porţie de creier. M-am oprit la o reţetă de sorginte măcelărească la care […]

Mancare de Limba cu Rosii si Marar

Încă din vechime se spune că mărarul este iarba renașterii şi că are puterea tainică de a întineri trupul, mintea și spiritul. Păi, dacă este aşa, nu cred că găsim pe cineva să nu-şi dorească o asemenea renaştere de amploare. Dacă la aceste spuse mai adăugăm şi vechea zicală cum că “limba dulce, mult aduce”, pentru […]

Ciorba de Os de Porc cu Tarhon

Fără ciorbă, meniul e pustiu! Pentru mine, ciorba de os de porc, este o desfătare cum nu se poate mai mare, la care mă dedau, în special în zilele mai plumbuite de iarnă, de câteva ori pe anotimp. Acestei ciorbe de os, îi dau tarhon aromat, buruiana al cărei nume a fost transformat în renume […]

Ciolan de Porc la Cuptor cu Muraturi Asortate

Ciolan de porc așezat pe pat de muraturi și rumenit la cuptor este o rețetă ce se cere a fi încercată îndeosebi în zilele de iarnă aprigă, friguroasă, din ianuarie-februarie, dar si spre începutul postului Paștelui, când murăturile sunt pe sfărșite și cer a ieși onorabil din scena ocupată de verdețurile primăverii. Dacă vi se […]

  • Go to page 1
  • Go to page 2
  • Go to page 3
  • Interim pages omitted …
  • Go to page 19
  • Go to Next Page »

Primary Sidebar

Rețete Diverse

Salata de fasole verde

Salata de fasole verde, zisă şi crăiască

Pilaf cu Dovlecei. Cu Carne Rumenita la Tigaie si Sos

Ciorba de Vacuta. Taraneasca, Bogata in Legume

platica in crusta de sare

Platica pe pat de sare

Mazare cu orez “rizi-bizi”

  • Contact Papamond

Copyright © 2023