• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple
Tu esti aici: Retete culinare Ingrediente Loboda, leurda si altele Salata de porumb copt, rosii si castraveti

Salata de porumb copt, rosii si castraveti

Toamna aceasta, atracţia mai mare decât de obicei faţă de porumb, m-a făcut să-l plasez mai des în diverse reţete şi salate. Dacă la ultima salată am asociat porumbul cu fasolea, de data aceasta am pregătit o salata de porumb copt, roşii, castraveţi, etc cu intenţia de a aduce alături texturi diferite. Porumbul copt, puţin crocant este deosebit şi plăcut în salate.

salata de porumb copt, rosii, castraveti si ardei

Necesar salata de porumb copt, rosii si castraveti:

  • 2 porumbi
  • 250 gr roşii cherry
  • 1 castravete
  • 1 ceapă roşie
  • 1/2 ardei gras
  • 1/2 legătură de pătrunjel
  • ulei de măsline, zeamă de lămâie, sare, piper

salata de porumb copt, rosii, castraveti si ardei

Preparare:

1. Depănuşăm porumbul şi îl punem la copt pe grill. Înjumătăţim roşiile cherry, tăiem felii subţiri castravetele şi ceapa roşie şi ardeiul îl tăiem rondele sau cubuleţe.

2. Punem toate legumele într-un bol şi curăţăm peste ele porumbul copt. Pregătim dressingul din 2 linguri ulei de măsline, o lingură zeamă de lămâie, un praf sare şi unul piper, amestecându-le într-un borcanel. Punem dressingul peste legume şi porumb şi amestecăm toate ingredientele. Tocăm pătrunjelul proaspăt peste salată.

3. Lăsăm salata 10 minute să se formeze sucurile şi să se armonizeze aromele după care o mai amestecăm odată, înainte de servire.

salata de porumb copt, rosii, castraveti si ardei

Primary Sidebar

Rețete Diverse

tocana campenesca

Tocana campeneasca

reteta de sfecla rosie si branza cu hrean

Sfecla Rosie si Branza cu Hrean

ciorba de salata verde

Ciorba de salata verde. Cu zeama de varza si ou

Tochitura de miel

Tochitura de miel cu mămăliguţă şi ceapă verde

Urzici cu Mamaliga Rumenita si Bacon Crocant

  • Contact Papamond
  • Politica De Confidențialitate

Copyright © 2025