• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple
Tu esti aici: Retete culinare Ingrediente Retete cu carne de porc Tocana de vita si porc. Cu cartofi muiati in sos

Tocana de vita si porc. Cu cartofi muiati in sos

Menită să dea vigoare, tocana de vita si porc este o mâncare cum nu se poate mai robustă, fiind lansată odată cu venirea toamnei, pentru colecția toamnă-iarnă. Porcul si vita se cunosc și, împreună, se frăgezesc îndelung într-un sos dulceag, bine aromat și condimentat. Acest sos va susține și desăvârșii garnitura de cartofi mari, înjumătățiți, ce se vor muia și parfuma odată cu tocănița. Participarea cartofilor trupeși ne sugerează să reducem participarea pâinii la actul final ce încununează zbaterea nostră în bucătărie respectiv, mâncatul.

Tocana de vita si porc. Cu cartofi muiati in sos (1)

Necesar tocana de vita si porc:

  • 500 gr mușchi/pulpă porc
  • 500 gr mușchi/pulpă vită
  • 3-4 cepe micuțe
  • 3-4 cartofi roșii mai măricei
  • 1 morcov
  • 1 țelină micuță
  • 1 căpățână usturoi
  • 1 conservă roșii cubulețe sau bulion
  • sare, piper boabe, 2-3 foi de dafin, coriandru boabe
  • ulei

Tocana de vita si porc. Cu cartofi muiati in sos (2)

Tăiem carnea în bucăți nu foarte mici. Încingem ulei într-o cratiță sau tigaie mai înaltă, punem carnea și o rumenim. Curățăm cepele și le înjumătățim, morcovul îl tăiem rondele, țelina o tăiem cubulețe, curățăm cățeii de usturoi. Punem toate legumele peste carnea rumenită, dăm un praf de sare, amestecăm și lăsăm puțin să se înfierbinte și legumele. Adăugăm bulionul, piperul, coriandru și foile de dafin. Amestecăm și completăm cu apă (sau supă de legume) cât aproape să acoperim bucățile de carne. Dăm focul mic și lăsăm să bolborosească domol. Pe parcurs verificăm carnea, să se înmoaie după cum dorim, mai adăugând lichid dacă se impune.

Tocana de vita si porc. Cu cartofi muiati in sos (8)

Când carnea este aproape gata, curățăm cartofii și îi tăiem jumătăți, pe lungime. Punem cartofii în cratiță, împingându-i ușor să între puțin în sos ( care trebuie să fie suficient ci nu prea scăzut). Este bine să folosim cartofi roșii, mai puțin fărâmicioși. După ce arânjăm cartofii, punem un capac pe cratiță, formându-se astfel aburi ce vor înăbuși și înmuia cartofii. Când cartofii sau gătit, putem spune că tocana de vita si porc este gata. Dacă apreciem, îi putem da verdeață, pătrunjel sau oleacă de leuștean.

Să fiți bine!

Tocana de vita si porc. Cu cartofi muiati in sos (3)

Tocana de vita si porc. Cu cartofi muiati in sos (4)

Tocana de vita si porc. Cu cartofi muiati in sos (5)

Tocana de vita si porc. Cu cartofi muiati in sos (6)

Tocana de vita si porc. Cu cartofi muiati in sos (7)

Primary Sidebar

Rețete Diverse

Pulpa de porc si cartofi taranesti

Pulpa de porc cu cartofi taranesti

Tarta cu spanac. Cu niţică brânză şi ouă

mancare de mazare cu snitel de porc

Mancare de Mazare cu Snitel de Porc

mancare de castraveti murati

Mancare de castraveti murati

Pulpa de ied pe cartofi. Frageda si aromata

  • Contact Papamond
  • Politica De Confidențialitate

Copyright © 2025