• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple

Altele

Ciorba de rosii

Ingrediente ciorba de rosii: 1,5 kg rosii 1 ceapa 2 morcovi 1 ardei gras 1 telina mica taitei sau fidea sare, patrunjel Se curata, se spala bine si se taie ceapa, morcovi  si telina. Se taie rosiile bucati mai mari ( ca la salata taraneasca) fara sa se curete pielitele. Se spala, se curata de […]

Ciorba de Fasole Teci. Racoritoare in Zilele de Vara

Ciorba de fasole teci se prepara îndeosebi vara având calitatea, la fel ca ciorba de roşii şi de dovlecei, de a fi uşoară şi răcoritoare. Din motiv de caniculă se serveşte mai rece, dar cine preferă, este la fel de bună şi caldă. Există o destul de ridicată diversitate de fasole teci, dar toate se […]

Ceai si scurta istorie…

  Ceaiul este una dintre bauturile cele mai vechi si cea mai venerata. Este bautura  cea mai populara din lume…de la calugarii budisti care îl utilizeaza în ceremoniile lor religioase, la revolutionarii americani, ceaiul a devenit mai mult decat o bautura, ci a devenit un eveniment. De aproape 5000 de ani aceasta bautura a influentat […]

Ghiveci de legume cu carne de pui

Ghiveci de legume cu carne de pui

Provenit din cuvantul turcesc güveç, termenul de ghiveci folosit in bucataria noastra, defineste imaginatia fara limite pusa in slujba  simturilor organoleptice. Nu va sfiiti sa dati frau liber imaginatiei, garantia rezultatelor fiind asigurata de varietatea combinatiilor de legume si/sau carnuri ce onoreaza numele de ghiveci. Ingrediente ghiveci: carne de pui (pulpe si piept) 4-5 ciuperci […]

Saramura de biban

Se serveste cu mamaliguta calda. Oltenii obisnuiesc sa serveasca saramura cu ciusca uscata coapta pe foc. In multe retete de saramura, prezenta efectiva a saramurii ( a cantitatii de apa) este intr-o mica masura, ori traditia ne invata ca pestii trebuie sa fie mai mult de trei sferturi acoperiti de saramura.

Mititeii, bateria şi protocolul

Strada Covaci este una dintre stradutele laterale ale Centrului Vechi, trasata si modernizata la inceputul secolul XIX sub denumirea de Strada Noua. Ulterior, ca majoritatea strazilor din Centrul Vechi al Bucurestilor cu nume de bresle mestesugaresti, primeste numele de Ulita Covacilor. Menita sa aminteasca de vechiul mestesug al fieraritului, Ulita Covacilor este atestata in documente […]

  • « Go to Previous Page
  • Page 1
  • Interim pages omitted …
  • Page 68
  • Page 69
  • Page 70
  • Page 71
  • Page 72
  • Go to Next Page »

Primary Sidebar

Rețete Diverse

Tocanita din piept de pui cu praz. Servita cu crutoane

Floare din aluat cu crema de ciocolata

Pui cu Rosii Aromate cu Usturoi si Busuioc

Ardei iute tocat pentru ciorbele iernii ce vine

cartofi cu branza la cuptor

Cartofi cu branza la cuptor

  • Contact Papamond
  • Politica De Confidențialitate

Copyright © 2025