• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple

Retete la cuptor

Paste cu branza, stafide si mere caramelizate

Uşor de făcut, fără prea multă muncă şi cu reţete flexibile, dulci sau sarate, cred că macaroanele cu branză au fost prezente în copilăria oricui. Pentru mine, acea perioadă, a fost vârf în ce priveşte mâncatul de paste cu branza, iar treptat, discret, aproape au dispărut din meniul meu. Cum copii au început să-mi ceară, […]

Dovlecei Umpluti cu Ciuperci, Orez şi Branza

Dacă iniţial, în vremea când eram mai fraged, dovleceii mă lăsau oarecum indiferent, cu excepţia tradiţionalei salate cu usturoi şi oţet, astăzi, după ce, în timp, am exersat pe această legumă mai multă diversitate şi imaginaţie, concluzionez ca aceştia au mult mai mult de oferit în bucătărie. După ce dovleceii umpluţi cu carne mi-au plăcut […]

Pulpa de miel coaptă încet la cuptor. Cu legume, ciuperci si bacon

Chiar daca cere mai multă răbdare, datorită timpului lung de preparare, pulpa de miel, gătită încet la cuptor, la foc molcom, este incontestabil, un deliciu. Cu siguranţă, vă va încânta fragezimea greu de egalat a cărnii preparate astfel, justificând din plin aşteptarea de câteva ore necesare acestui preparat. Pentru un gust rotund şi împlinit este […]

Scoici de Apa Dulce Umplute si Coapte la Cuptor

Obişnuit din copilarie cu mâncăruri preparate din melci sau scoici de apa dulce, nu trece nici o vară fără să mă dedau la asemenea preparate. Copilărind aproape de Dunăre, consumul acestor scoici este pentru mine firesc, înţelegându-i totodată pe cei ce privesc suspicios asemenea inedite mâncăruri, dat fiind faptul că poate împrejurări obiective i-au ţinut […]

Musaca de Dovlecei Grijita cu Sos Romanesc

Obişnuit din familie, probabil ca mai toţi, cu clasicele musacale de cartofi sau de vinete, cu ceva timp în urma m-am abătut de la obişnuinţa mea şi am experimentat musacaua de conopidă, după o reţetă descoperită într-o veche carte de bucate. Niciodată nu m-am dat în vânt după conopida gătită, dar musacaua cu conopidă m-a […]

Ciolan cu varza noua si marar. La cuptor

Oarecum ritualic, atunci când apare varza nouă pe tarabe, în piaţă, pregătesc mult mâncatul ciolan cu varza noua şi mărar.  De această dată, am ales să prepar un ciolan crud, adică neafumat, iar varza, pentru a-i da vioiciune am preferat să o frec cu sare de lămâie. Bineînţeles că ciolanul crud poate fi înlocuit cu […]

  • « Go to Previous Page
  • Page 1
  • Interim pages omitted …
  • Page 6
  • Page 7
  • Page 8
  • Page 9
  • Page 10
  • Interim pages omitted …
  • Page 17
  • Go to Next Page »

Primary Sidebar

Rețete Diverse

mancare de castraveti murati

Mancare de castraveti murati

Salata de Vinete cu Iaurt si Usturoi

carne de curcan pe cartofi

Carne de curcan pe pat de cartofi. La cuptor

MANCARE DE MARAR CU PULPE DE PUI

Mancare De Marar Cu Pulpe De Pui

Iepure la cuptor cu ciuperci si masline

  • Contact Papamond
  • Politica De Confidențialitate

Copyright © 2025