• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple

Retete simple

Ciorba de rosii

Ingrediente ciorba de rosii: 1,5 kg rosii 1 ceapa 2 morcovi 1 ardei gras 1 telina mica taitei sau fidea sare, patrunjel Se curata, se spala bine si se taie ceapa, morcovi  si telina. Se taie rosiile bucati mai mari ( ca la salata taraneasca) fara sa se curete pielitele. Se spala, se curata de […]

Ciorba de Fasole Teci. Racoritoare in Zilele de Vara

Ciorba de fasole teci se prepara îndeosebi vara având calitatea, la fel ca ciorba de roşii şi de dovlecei, de a fi uşoară şi răcoritoare. Din motiv de caniculă se serveşte mai rece, dar cine preferă, este la fel de bună şi caldă. Există o destul de ridicată diversitate de fasole teci, dar toate se […]

Saramura de biban

Se serveste cu mamaliguta calda. Oltenii obisnuiesc sa serveasca saramura cu ciusca uscata coapta pe foc. In multe retete de saramura, prezenta efectiva a saramurii ( a cantitatii de apa) este intr-o mica masura, ori traditia ne invata ca pestii trebuie sa fie mai mult de trei sferturi acoperiti de saramura.

Clatite Kaiserschmarrn – Firimiturile imparatului

  Ingrediente clatite: 4 oua lapte (250ml) faina (200 gr) zahar (miere), sare, stafide, esenta rom, unt sau ulei, zahar vanilat Lasam la inmuiat stafidele in esenta de rom cu putina apa pentru 20-30 minute. Separam galbenusurile de albus si le batem separat. Punem o lingura de zahar peste galbenusuri si/sau miere si un varf […]

Cum se fac clatitele

  Ingrediente clatite: 200-300 g faina 0,5 l lapte 2-3 oua sare, ulei Se bat bine ouale cu un varf cutit sare si se amesteca cu laptele. Laptele trebuie sa fie rece iar in caz ca nu aveti la indemana, poate fi inlocuit cu succes de  sifon. Se adauga treptat faina in timp ce amestecam […]

  • « Go to Previous Page
  • Page 1
  • Interim pages omitted …
  • Page 45
  • Page 46
  • Page 47

Primary Sidebar

Rețete Diverse

focaccia

Focaccia. Placere italiana

Peste prajit cu mamaliguta

Ciorba de Varza a Unui Neamt Pripasit la Craiova

cartofi picanti la cuptor

Cartofi picanti la cuptor, cu susan

Paste cu sos de rosii, aromate cu busuioc

  • Contact Papamond
  • Politica De Confidențialitate

Copyright © 2025