• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple

Amestec mexican si copane. Improvizatie in tigaie

Cred ca pe undeva preparatul meu de astăzi seamănă cu o mancare originară din insulele Caraibe, jambalaya roşie. Vă propun o mâncare simplă care nu ridică dificultati în preparare şi care poate satisface destule gusturi. Dacă cumva vă număraţi printre cei ce ţin post sau pur şi simplu evită carnea din alte considerente, înlăturarea copanelor nu afectează decisiv bonitatea acestui preparat bazat pe amestec mexican, roşii si ceva orez.

Amestec mexican si copane. Improvizatie in tigaie 6

Necesar amestec mexican si copane

  • 3-4 copane
  • 400 gr amestec mexican
  • 1 cutie roşii întregi în bulion
  • 1 ceaşcă orez -cca 150 gr
  • 1 ceapă
  • 1 ardei iute – opţional
  • pătrunjel verde
  • o cană supă pui sau legume
  • ulei, piper, sare

Preparare

1. Curăţăm ceapa, o tăiem mărunt şi o călim împreună cu ardeiul iute şi un praf de piper într-o tigaie mai încăpătoare. Cei care nu suporta ardeiul iute să-l evite. Eu prefer mâncarea asta mai acrişoară şi mai iute. Pentru acest motiv folosesc roşii întregi decojite în bulion, sunt mai acrişoare.

Amestec mexican si copane. Improvizatie in tigaie 1

2. Peste ceapa călită adăugăm amestecul de legume mexican. Le înfierbântăm 3-4 minute, amestecând în tigaie cu o spatulă de lemn.

Amestec mexican si copane. Improvizatie in tigaie 2

3. Punem roşiile peste legume şi adăugăm o jumătate de cană de supă. Lăsăm să fiarbă încet, la foc mic, pentru 2-3 minute. Separat încingem o tigaie şi rumenim uniform copanele.

Amestec mexican si copane. Improvizatie in tigaie 3

Amestec mexican si copane. Improvizatie in tigaie 4

4. Adăugăm orezul şi amestecăm. Dăm sare după gust şi aşezăm copanele rumenite în tigaie. Băgăm tigaia la cuptor să se umfle orezul. Gustăm pentru a verifica orezul şi dacă mai este nevoie mai adăugăm supă.

Amestec mexican si copane. Improvizatie in tigaie 7

Amestec mexican si copane. Improvizatie in tigaie 5

Când mâncarea s-a leagat şi orezul este gata, o scoatem de la cuptor şi aromăm cu pătrunjel proaspăt. În 20-30 minute ar trebui să fie gata.

Să fiţi bine!

Amestec mexican si copane. Improvizatie in tigaie 8

Primary Sidebar

Rețete Diverse

ciuperci cu oua ochiuri

Ciuperci cu oua ochiuri. Pentru orice ora a zilei

sos bolognese cu paste

Sos bolognese cu paste tagliatelle

Tocanita de Miel cu Iahnie de Linte

raci oltenesti

Raci oltenesti in sos de rosii si ardei copti

Ciorba cu Afumatura si Verdeturi de Primavara

  • Contact Papamond

Copyright © 2023