• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple
Tu esti aici: Retete culinare Altele Retete de post Ciorba de rosii

Ciorba de rosii

Ciorba de rosii

Ingrediente ciorba de rosii:

1,5 kg rosii

1 ceapa

2 morcovi

1 ardei gras

1 telina mica

taitei sau fidea

sare, patrunjel

Se curata, se spala bine si se taie ceapa, morcovi  si telina.

Se taie rosiile bucati mai mari ( ca la salata taraneasca) fara sa se curete pielitele. Se spala, se curata de seminte si se toaca ardeiul gras. Datorita faptului ca fierb mai repede, rosiile si ardeiul, se vor pune la fiert in acelasi timp.

Pentru inceput se pun la fiert ceapa, morcovii si telina pentru 20 de minute in 3 litri  de apa.

Dupa 20 de minute se pun in oala rosiile si ardeiul gras, se mai lasa la fiert  alte 20 de minute  si se finalizeaza prin a adaugarea taiteilor.

Tot acum adaugam si sare dupa gust. Lasam sa fiarba totul inca 10 minute si oprim focul.

Tocam marunt patrunjelul si aromatizam ciorba.

Ciorba  de rosii, o reteta foarte simpla si “gatibila” intr-un timp scurt, ca si ciorba de fasole verde, este foarte  gustoasa  in zilele calde de vara cand servita rece este foarte revigoranta. Este buna si cu un ardei iute verde, iar daca doriti mai acrisoara folositi otetul.

Sa aveti pofta!

 

Primary Sidebar

Rețete Diverse

Ochiuri pe Mamaliguta ca la Bunica

Osso Buco cu Hrean si Mamaliga cu Cartofi

Drob de Miel – Cinstire Culinara a Pastelui

musaca de varza murata

Musaca de Varza Murata cu Carne Tocata si Orez

Salata de radacinoase

  • Contact Papamond
  • Politica De Confidențialitate

Copyright © 2025