• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Papamond

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple

Clatite Kaiserschmarrn – Firimiturile imparatului

June 14, 2012 by Ovidiu Slavulete Leave a Comment

 

Ingrediente clatite:
4 oua
lapte (250ml)
faina (200 gr)
zahar (miere), sare, stafide, esenta rom, unt sau ulei, zahar vanilat
Lasam la inmuiat stafidele in esenta de rom cu putina apa pentru 20-30 minute.
Separam galbenusurile de albus si le batem separat.
Punem o lingura de zahar peste galbenusuri si/sau miere si un varf de cutit sare.
Adaugam lapte si treptat faina amestecand continuu sa nu faca cocoloase. Consistenta trebuie sa fie aceeasi ca si la clatitele simple.
Albusurile trebuie batute bine pana devin o spuma rigida si apoi se incorporeaza in compozitie. Adaugam stafidele scoase din rom si omogenizam bine totul.
Ungem o tigae incinsa cu unt si turnam compozitie ca si cum am prepara o clatita groasa (cca 1 cm). Lasam sa se rumeneasca pe o parte dupa care o intorcem cu o spatula, asa cum putem, fie intreaga fie o rupem in cateva bucati. In acest moment mai adaugam putin unt si zahar pentru a se carameliza.
Lasam sa se rumenesca si pe partea cealalta si la final o facem franjuri.
Rasturnam totul pe farfurie si presaram alune maruntite si zahar vanilat.
Acest fel de clatite se servesc fierbinti cu gem de cirese, prune,etc, sos de mere sau prune, diverse compoturi, nuci, migdale si multe altele dupa cum prefera fiecare.

Sa aveti pofta!

Filed Under: Bucataria europeana, Categorii retete, Retete aluaturi, Retete desert, Retete ieftine, Retete simple Tagged With: clatite, desert

Primary Sidebar

Copyright © 2025

  • Contact Papamond
  • Politica De Confidențialitate