• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple

Retete cu carne de porc

Ciorba de ciocanele. Cunoscuta drept pricopsita

ciorba de ciocanele

Faţă de reţeta muntenească eu am mai umblat la ea şi am tras ciorba de ciocanele mai spre gurile Dunării, spre salba lor de porturi cu ale lor birturi. Ciorba asta ce se mânca la Chilia-n port, face parte din aceeaşi familie cu ciorba de burta si ciorba radauteana, zemuri de dres trupul şi sufletul pofticios.

Legume Umplute la Cuptor – Ardei, Dovlecei, Vinete, Rosii

legume umplute

Legume umplute- mancare ce face parte din familia preparatelor “dolma” de la turcescul dolmak – a umple- ce apartine patrimoniului otoman. Se regaseste intr-o mare diversitate in Balcani, Caucaz, Orientul Mijlociu, Europa centrala si mediteraneeana. Fiecare popor si-a pus amprenta asupra retetelor “dolma” ,asa incat, cu timpul, au intrat in patrimoniile nationale.

Musaca turceasca de vinete

musaca turceasca

Cuvântul musaca vine din arabă şi înseamnă “servit rece” şi asta datorită faptului că aşa o servesc arabii, ca antreu. De asemenea, ei nu folosesc carne la musaca ci numai roşii si vinete. La noi s-a impus mai mult varianta grecească dar şi o variantă de musaca balcanică, numai cu cartofi, ambele preparate în straturi […]

Varza cu carne de porc

Mancare a satul romanesc, de toamna bogata cand roadele campului sunt deja in patule si cand taranul sparge gradina si baga varza la putina, la murat. Facuta la cuptor cu lemne, la foc domol iti umple casa de miresme si inima de dorinta pentru o cana de vin nou, inca nepotolit. Asta este varza cu carne de porc…

Varza cu ciolan

Aceasta reteta de varza cu ciolan predomina in Oltenia, unde nu intalnim, decat foarte rar, ceapa tocata la retetele de varza cu carne sau la varza calita. Ma refer la mediul rural unde se prepara inca retete cu traditie locala, in mediul urban amprenta traditiei regionale deveniind tot mai firava. Oltenii mananca mai condimentat iar dulceata adaugata de ceapa, la varza noua, deja destul de dulce nu prea le cade bine.

Sarmale Oltenesti Imbogatite cu Raci Umpluti

Aceste sarmale oltenesti, spre deosebire de alte sarmale,  se caracterizeaza prin faptul ca sunt mai mari, mai corpolente, si se prepara cu zeama multa. De asemenea, pentru un gust mai rotunjit printre sarmale se aseaza in oala si cativa raci (ardei uscat) umplut cu carne tocata. Ma refer la sarmalele traditionale, preparate la sat, unde […]

  • « Go to Previous Page
  • Page 1
  • Interim pages omitted …
  • Page 16
  • Page 17
  • Page 18
  • Page 19
  • Go to Next Page »

Primary Sidebar

Rețete Diverse

Ciolan afumat cu cartofi natur si sos de hrean

ciuperci cu oua ochiuri

Ciuperci cu oua ochiuri. Pentru orice ora a zilei

oua dichisite

Oua dichisite

ficatei cu usturoi si mamaliga

Ficatei cu Usturoi si Mamaliga

gogosi

Gogosi. De pofta si de dor

  • Contact Papamond
  • Politica De Confidențialitate

Copyright © 2025