• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple
Tu esti aici: Retete culinare Ingrediente Retete cu carne de pui Paste cu aripioare. Picanterie cu sos

Paste cu aripioare. Picanterie cu sos

Îmi plac mult aripioarele picante, aromate cu rozmarin, coapte pe grătar. De data aceasta le-am aşezat pe paste fusilli grijite din abundenţă cu sos de roşii provensal. Le-am marinat cu o seară înainte cu un amestec simplu de boia iute, piper, sare, ulei şi rozmarin, le-am pus într-o pungă şi le-am lăsat la frigider până a doua zi. Astfel, am făcut de aşa natură aripioarele, încât să meargă împrietenite cu un pahar de vin. Aşa că va invit la paste cu aripioare…

paste cu aripioare

Necesar paste cu aripioare

  • 1 kg aripioare
  • 500 gr paste
  • boia, iute, piper, rozmarin
  • 2 fire de usturoi verde

Pentru sos:

  • 600 gr. roşii cuburi din conserva ( 1,5 cutii)
  • 1 ceapă
  • 3-4 căţei de usturoi
  • 1 legătură pătrunjel
  • o mână parmezan ras
  • sare, piper, 1 linguriţă zahăr

paste cu aripioare

Preparare paste cu aripioare:

1. Se amestecă aripioarele cu boia iute, piper, sare, rozmarin şi 3 linguri de ulei. Le punem într-o pungă şi masăm bine punga să se amestece bine. Se lasă la frigider peste noapte. A doua zi când preparăm, rumenim aripioarele pe gratarul încins.

aripioare picante

2. Punem pastele la fiert în apă multă cu sare. Între timp preparăm sosul.

3. Într-o cratiţă încinsă călim ceapa mărunt tocată şi căţeii de usturoi feliaţi. Dăm un praf de piper şi unul de sare. Punem roşiile din conservă şi lăsăm să dea câteva clocote. Adăugăm o linguriţă de zahăr pentru corectarea acidităţii. Radem aproximativ o mână de parmezan peste roşii. Dacă nu este nu se pune dar parmezanul dă întotdeauna o savoare aparte pastelor. Poate fi înlocuit şi cu puţină brânză dulce moale, eventual de capră. Amestecăm i mai dăm câteva clocote. La final adăugăm pătrunjelul tocat şi oprim focul.

sos pentru paste cu aripioare

4. Pastele fierte al dente se scurg de apă într-o strecurătoare mare şi se pun în cratiţă peste sosul de roşii. Se toacă cele două fire de usturoi verde proaspăt şi se amestecă, ca pastele să-şi ia sos.

paste cu aripioare picantepaste cu aripioare picante

Se servesc fierbinţi cu aripioarele aşezate pe paste. Merge un pahar de vin roşu dacă nu este cu supărare.

Să fiţi bine!

paste cu aripioare picante

Primary Sidebar

Rețete Diverse

platica in crusta de sare

Platica pe pat de sare

Vinete cu usturoi si rosii, rumenite la cuptor

Mititeii, bateria şi protocolul

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare de curcan dreasă cu smântână

Orez cu Spanac şi Carne Prajita cu Oua Incaierate

  • Contact Papamond
  • Politica De Confidențialitate

Copyright © 2025