• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple
Tu esti aici: Retete culinare Bucatarie internationala Bucataria europeana Paste tagliatelle cu sos de rosii si masline

Paste tagliatelle cu sos de rosii si masline

Tagliatelle – taitei, pot fi preparate proaspăt în casă si sunt ideale, în general, pentru sosuri groase, realizate cu carne de vită, de vițel, de porc sau ocazional, de iepure. Cel putin asa spun italienii ca se mananca preponderent, dar tot de la italieni este si reteta de mai jos de paste tagliatelle cu sos de rosii si masline:

paste tagliatelle cu sos de rosii

Ingrediente paste tagliatelle cu sos de rosii si masline:

  • 400 gr paste late tagliatelle
  • 6 rosii
  • 1 ceapa
  • 1 capatana usturoi
  • 100 gr masline
  • 1 pahar vin alb
  • sare, zahar, piper, o crenguta cimbru, o crenguta busuioc

1. Intr-un vas se pun 2 litri de apa si se pune pe foc ( pastele in general nu se fierb in apa putina). In momentul  in care apa incepe sa fiarba se adauga 2 linguri de sare si se pun  pastele la fiert. Nu se pune  sarea in vas inainte de  a incepe fierberea deoarece  ingreuneaza fierberea

2. Rosiile se oparesc, pentru a se curata cu usurinta pielitele si se paseaza bine cu o furculita.

3. Rosiile se pun intr-un vas impreuna cu  ceapa data marunt pe razatoare, o lingurita zahar,  un praf de sare, putin piper macinat, cateva frunze de cimbru si busuioc, tocate marunt. Peste toate se adauga vinul si se pune vasul pe foc pentru a prepara sosul.

4. Se  înlătură samburii la masline, se  taie si se adauga la sos.  Usturoiul se curata, se piseaza bine si se adauga la sos in momentul in care sosul este aproape gata. Usturoiul se pune după preferinţa fiecăruia mai mult sau mai putin. Ramane la aprecierea fiecaruia daca doreste sosul mai scazut sau mai subtire.

Pentru a verifica pastele daca sunt fierte, cel mai bine este sa gustam o bucatica. Pastele nu trebuie sa fie exagerat de fierte, ci trebuie sa fie moi, dar ferme.Cand considerati ca sunt fierte adaugati apa rece in vas pentru a opri procesul de fierbere si puneti  pastele fierte intr-o sita pentru a se scurge.  Nu spalam pastele cu apa rece pentru că  sosul nu va mai avea aceeasi aderenţă.  Nu am folosit ulei ( consider ca nu aduce nimic in plus ca gust) dar daca sunteti obisnuiti sa folositi ulei, atunci puneti putin, eventual de masline, la sos dar in nici un caz nu  puneti in vasul in care fierbeti pastele pentru ca devin uleioase.

Cine doreste sosul mai condimentat poate adauga un praf de ardei iute. O alta reteta care mie imi place este cea de paste spaghetti cu muschi de porc.

Sa aveti pofta!

Primary Sidebar

Rețete Diverse

Piept de pui cu piure de broccoli

Ciorba de Varza a Unui Neamt Pripasit la Craiova

Geandra. Mamaliga gustoasa, cu oua si branza

ciorba de varza cu sir

Ciorba de sir de porc cu varza. Aromata cu ciusca coapta

Pui taranesc cu sos de rosii

Pui Taranesc cu Sos de Rosii

  • Contact Papamond
  • Politica De Confidențialitate

Copyright © 2025