• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple
Tu esti aici: Retete culinare Bucatarie internationala Bucataria europeana Peste cu legume la cuptor

Peste cu legume la cuptor

În bucătăria noastră, de regulă, pestele la cuptor este asociat mai mult cu roșii, ceapă sau cartofi și mai puțin cu mazărea. Ceva mai târziu, experimentând diverse rețete de peste cu legume la cuptor, am descoperit cât de gustos este peștele alături de mazăre. Vă recomand această combinație ca fiind una reușită cu mai toate felurile de pește, oceanic sau de apă dulce. Eu am rumenit azi doi avați pe pat de mazăre, cartof, roșie și ceapă, și vă pot spune că, deși avatul este un pește cu destul de multe oscioare, preparatul a fost un deliciu. Avatul este un pește răpitor, prins în principal în Dunăre, care are o carne potrivit de grasă încât să nu fie fadă. Puteți prepara această rețetă cu macrou, cod, somon, doradă, crap, plătică sau oricare alt pește mai măricel.

peste cu legume la cuptor - www.papamond. ro (7)

Necesar peste cu legume la cuptor

  • 1-2 pești mai mari – oceanic sau de apă dulce
  • 400-500 gr mazăre congelată sau proaspătă
  • 1 cartof
  • 2 roșii
  • 1 ceapă
  • pătrunjel verde
  • 1 lămâie
  • piper, sare, cimbru
  • ulei

peste cu legume la cuptor - www.papamond. ro (9)

Preparare

Eviscerăm peștele, înlăturăm intestinele și curățăm solzii. Îl crestăm din loc în loc, pe ambele părți, până la os, la o distanță de 1,5-2 cm. Astfel îl va pătrunde mai bine căldura cuptorului și mai scăpăm puțin și de oase, în caz că are.

Stropim și ungem bine o tavă cu ulei de măsline. Punem în tavă ceapa tăiată juliene, mazărea, cartoful și roșia, ambele tăiate cuburi, dăm un praf de sare și unul de piper. Așezăm peștele pe patul de legume, după ce în prealabil l-am umplut cu pătrunjel verde, o crenguță de cimbru, o felie de lămâie, un praf de sare. Adăugăm o ceșcuță cu apă în tavă. Putem pune câteva felii de lămâie în crestăturile făcute în pește.

Băgăm tava la cuptor pentru 30-45 de minute. Gustăm legumele și peștele înainte de a opri focul.

Să fiți bine!

peste cu legume la cuptor - www.papamond. ro (1)

peste cu legume la cuptor - www.papamond. ro (3)

peste cu legume la cuptor - www.papamond. ro (4)

peste cu legume la cuptor - www.papamond. ro (6)

peste cu legume la cuptor - www.papamond. ro (10)

peste cu legume la cuptor - www.papamond. ro (11)

Primary Sidebar

Rețete Diverse

Ciorba de rosii

salau cu rosii

Salau cu rosii. Pe cartofi si praz

gustare calda improvizata

Gustare calda improvizata

fasole verde cu carne tocata

Fasole Verde cu Carne Tocata. Preparata la Cuptor

Carne de porc in sos de rosii, la cuptor

  • Contact Papamond
  • Politica De Confidențialitate

Copyright © 2025