• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple
Tu esti aici: Retete culinare Ingrediente Retete cu peste, scoici, melci Peste prajit cu mamaliguta

Peste prajit cu mamaliguta

Zile de iulie, foarte fierbinti, 38 grade… caldura mare…Plec sa scap de betoanele din oras si sa petrec o noaptea pe malul Jiului, cu undita in fata si cu un sprit rece la indemana. In urma acestei insomnii, petrecuta pe malul apei, au rezultat 2-3 somotei, 2-3 mrene, ceva obleti si un clean pe care i-am pregatit repede si simplu, asa cum in copilarie, in vacantele de vara, imi placeau pregatiti de mamaie, la tara, peste prajit cu mamaliguta.

peste prajit cu mamaliguta

Peste prajit cu mamaliguta :

  • 1,5 kg de peste nu prea mare, de apa dulce
  • 2 capatini de usturoi
  • patrunjel, malai, sare

Curatam pestele , il spalam in apa rece, portionam pesti mai mari in doua bucati si le dam un praf de sare.

peste prajit
Curatam pestele, il spalam cu apa rece si il portionam

Il lasam sa-si ia sare cca. 30 minute. Intr-o farfurie punem doi pumni de malai. Dupa ce au trecut 30 minute scurgem pestele si il tavalim prin malai.

peste prajit cu mamaliga si mujdei
Scurgem pestele si il tavalim prin malai

Il punem la prajit intr-o tigaie incinsa.  Este preferabil sa intoarcem pestele in tigaie de cat mai putine ori, sa nu se faramiteze.

prajim pestele
Prajim pestele intr-o tigaie incinsa…

Curatam catei de usturoi, il zdrobim si pregatim un mujdei simplu, cu sare si putina apa rece. Tocam cateva fire de patrunjel si le adaugam in mujdei. Pestele odata prajit, il aranjam pe un platou si uniformizam mujdeiul peste peste.

peste cu mujdei
..mujdei cu patrunjel peste peste…

Ca fapt divers, cuvântul mujdei provine din must de ai = must de usturoi, termenul ai fiind o formă arhaică pentru usturoi ( in franceza ail )

In final pregatim si mamaliguta, facuta ceva mai tare si putem manca fara inhibitii, intingand cu mamaliga in zeama usturoiata. Simplu pregatit si bun de te lingi pe degete.

Sa aveti pofta!

peste prajit cu mamaliguta

Primary Sidebar

Rețete Diverse

ciuperci sote

Ciuperci Sote. Cum se Prepara?

Cartofi cu Bacon si Ciuperci la Cuptor

rosioara cu mamaliga geandra

Rosioara cu mamaliga geandra

fasole galbena cu aripioare de pui

Fasole Galbena cu Aripioare de Pui. Servita cu Iutica

ciorba de cartofi cu afumatura

Ciorba de cartofi cu afumatura. Olteneasca

  • Contact Papamond
  • Politica De Confidențialitate

Copyright © 2025