• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple
Tu esti aici: Retete culinare Ingrediente Retete cu carne de rata si gasca Piure cu pulpe de rata. Asortat cu țelină, morcov și praz prajit

Piure cu pulpe de rata. Asortat cu țelină, morcov și praz prajit

Azi avem raţă. După ce carnea de raţă a contribuit la o supă de raţă cu găluşte a trebuit să caut să-i găsesc împlinirea într-un ” felul doi”. Dacă data trecută am rumenit carnea din supă pe un pat de cartofi sau am “băgat în tavă, la cuptor”  de data aceasta am pregătit repede un piure cu pulpe de rata şi praz prăjit. Am economisit timp şi cu ajutorul piureului asortat am introdus în meniu ţelina pe care copii nu prea vor să o mănânce. Adăugând morcovi și țelină piureul capătă mai multă dulceață ce merge foarte bine cu rața crocantă.

Piure cu pulpe de rata

Necesar piure cu pulpe de rata

  • 4 pulpe de raţă pentru 4 porţii
  • 4-5 cartofi
  • 1 morcov mare
  • 1 ţelină
  • 1 fir praz
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 lingură unt
  • sare, piper, nucşoară
  • verdeaţă

piure cu pulpe de rata

Preparare:

1.  Pulpele de raţă, în cazul meu, fierte în prealabil în supă, le rumenim pe ambele părţi într-o tigaie încinsă. Dacă carnea de raţă este prospătă, prăjiţi-o puţin până prinde crustă apoi băgaţi tigaia, acoperită cu folie de aluminiu, la cuptor.

2. Curăţăm cartofii, morcovul şi ţelina şi le punem la fiert cu un praf de sare. Ţelina o tăiem felii. Pe măsură ce sunt fierte, le scoatem într-un bol, prima dată cartofii şi apoi morcovul şi ţelina. Pasăm bine legumele şi dacă este nevoie adăugăm puţin din zeama în care au fiert. Acest gen de piure asortat ( se pot folosi mai multe legume) îmi place să fie mai rustic aşa că zdrobesc legumele cu furculiţa. La final răzuim un căţel de usturoi, dăm un praf de piper şi unul de nucşoară şi punem o lingură de unt. Amestecăm bine să se armonizeze aromele.

piure de legume cu pulpe de rata

3. Prazul îl tăiem rondele de 2-3 cm lungime şi îl prăjim în ulei încins pe ambele părţi. Îi dăm sare şi piper. În trecut, prazul prăjit era o garnitură mai des întâlnită lângă diverse cărnuri.

piure cu pulpe de rata

4. Cât sunt calde, se serveşte piure cu pulpe de rata crocante şi praz prăjit. Se poate aroma cu pătrunjel tocat mărunt sau cu ceapă verde.

Să fiţi bine!

piure cu pulpe de rata

Primary Sidebar

Rețete Diverse

pui cu cuscus si sos

Pui cu cuscus si sos. Picant si provensal

Costite de porc

Costite de porc la cuptor

Dovlecei cu Sos de Iaurt

Dovlecei cu Sos de Iaurt. Salata Gustoasa si Racoritoare

Pulpa de miel coaptă încet la cuptor. Cu legume, ciuperci si bacon

Pepite de pui

Pepite de pui în sos aromat

  • Contact Papamond
  • Politica De Confidențialitate

Copyright © 2025