• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple
Tu esti aici: Retete culinare Bucatarie internationala Bucataria europeana Prajitura mille feuille, crocant si cremos

Prajitura mille feuille, crocant si cremos

Prăjitură recunoscută pentru contrastul dintre crocant şi cremos, prajitura mille feuille  sau în traducere o mie de frunze este de origine franceză şi cu siguranţă a-ţi întâlnit-o într-o variantă mult mai cunoscută la noi, respectiv napoleon. De asemenea, varianta germană este foarte prezentă în cofetăriile noastre şi cred că toţi am mâncat cel puţin odată crèmeschnitte. Am ales să prepar, cred eu, cea mai simplă şi rapidă variantă de prajitura mille feuille, variantă ce te poate salva când vrei rapid ceva dulce, cu priză la musafiri.

Prajitura mille feuille

Necesar prajitura mille feuille:

  • 1 foaie de aluat foietaj
  • 1 cutie mică de creme patisserie -200 ml
  • 1 pahar de mure sau fragi, zmeură sau orice alte fructe doriţi
  • 1 ou
  • 1/2 păstaie de vanilie

prajitura mille feuille

Preparare:

1. Întindem foaia de aluat într-o tavă, pe o hărtie de copt şi o tăiem pătrăţele, aproximativ de mărimea unor cărţi de joc sau chiar mai mici. Batem oul şi ungem cu el foietajul tăiat. Băgăm tava la cuptor până se rumeneşte foietajul.

foietaj

2. Cât timp se rumeneşte foietajul, punem într-un vas crema patisserie şi o mixăm. Punem în crema, pentru a o aroma, jumătate din seminţele unei pastăi de vanilie.

3. Foietajul rumenit se desface în pătrăţele, după cum a fost iniţial tăiat, şi se lasă să se răcească. Deoarece foietajul se şi umflă fiecare pătrat poate fi tăiat în două pe grosime, pentru a obţine felii mai subţiri şi care ţin mai uşor crema.

foietaj rumenit

De obicei, mille feuille este formată din trei straturi de foietaj alternate cu doua straturi de cremă de patiserie. Ajutându-ne de o linguriţă sau, dacă doriţi, puteţi folosiţi pos-ul, procedăm ca atare, alternând foietaj cu cremă.

6. Decorăm fiecare prăjitură cu o mură. Dacă vă face plăcere, se poate cerne deasupra,  zahăr pudră sau se poate decora, de asemenea, cu fulgi de migdale.

prajitura mille feuille

Genul asta de prajitura mille feuille se poate prepara foarte rapid, este bine primită de meseni şi este foarte uşoară pentru organism.

Să fiţi bine!

prajitura mille feuile

 

Primary Sidebar

Rețete Diverse

bors ucrainean de sfecla rosie

Bors de Sfecla Rosie cu Sir de Porc. Traditional Ucrainean

reteta de iutica

Iutica. Pentru o ciorba vioaie si o mancare cu obraz

tarta cu piersici

Tarta cu piersici. Simpla si buna

Suc de soc. Socata

Ciuperci cu Rosii Trase la Tigaie. Cu Parfum de Busuioc

  • Contact Papamond
  • Politica De Confidențialitate

Copyright © 2025