• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple
Tu esti aici: Retete culinare Bucatarie internationala Bucataria europeana Pui cu cartofi la cuptor. Aromat cu mirodenii

Pui cu cartofi la cuptor. Aromat cu mirodenii

În fiecare an, când cartofii noi apar în piețe, am obiceiul să-i folosesc ca pat pentru o înaripată aromată cu diverse mirodenii, rumenită încet la cuptor.

Pentru a obține un pui crocant, dar în același timp cu carnea deosebit de gustoasă și fragedă este necesar să fim diplomați și să-i intrăm puiului pe sub piele pentru ai da unt, usturoi și condimente. Aceste ingrediente și arome fac ca acest pui cu cartofi la cuptor să depășească ca gust clasa unei fripturi comune.

Pui cu cartofi la cuptor, aromat cu mirodenii

Necesar pui cu cartofi la cuptor

  • 1 pui întreg
  • 1,5 kg de cartofi noi, mai micuți
  • 4-5 morcovi tineri
  • 1-2 cepe verzi
  • 1 fir usturoi verde
  • cca 150 gr unt
  • 3-4 căței de usturoi
  • cimbru, piper, boia, sare, coajă de lămâie rasă – opțional

Grijim puiul de eventuale resturi de puf și pene, îl spălăm și îl tamponăm cu un prosop să se usuce. Într-un bol punem untul moale, piper, cimbru, cățeii de usturoi, tăiați felii sau zdrobiți, și coaja de lămâie rasă.

Amestecăm până obținem o pastă omogenă. Amestecul de unt și mirodenii îl introducem sub pielea puiului și masăm, insistând pe pulpe și piept. Firul de usturoi verde îl împletim coroniță și îl introducem în pui.

Unt cu cimbru, piper, sare și usturoi

 

Pregătim puiul introducându-i pe sub piele amestecul de unt si mirodenii - pui cu cartofi la cuptor

Cartofii noi spălați (pot fi curățați sau nu de coaja subțire) se așează într-o tavă, alături de morcovii tineri. Se toacă mărunt ceapa verde și se pune peste cartofi. Se dă câte un praf de piper și sare. Nu este nevoie să adăugăm apă sau ulei deoarece puiul va lăsa suficiente sucuri.

Cartofi noi cu morcovi si ceapa verde

Pui cu cartofi pregatit pentru cuptor

Așezăm puiul pe patul de cartofi noi. Eu, pentru că mănânc mai bine condimentat, am mai presărat pe pui boia și piper. Puteți proceda la fel sau nu. Acoperim tava cu folie de aluminiu și o dăm la cuptorul încins pentru minim o oră. După o oră, înlăturăm folia de aluminiu și continuăm coacerea la cuptor până ce puiul se rumenește și devine crocant la exterior. Se servește la masă alături de o salată sau murături!

Să fiți bine!

Pui cu cartofila cuptor, cu morcovi tineri si condimente

Primary Sidebar

Rețete Diverse

muguri pentru sirop de muguri de pin

Sirop de muguri de pin

Linte verde cu carnati afumati

salata de ardei cu rosii coapte

Salata de ardei cu rosii coapte

Vinete la cuptor. Tavalite prin pesmet, cu branza si sos taranesc de rosii

Saramura de peste

Saramura de Peste. Ardeiata la Mal de Balta

  • Contact Papamond
  • Politica De Confidențialitate

Copyright © 2025