• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple
Tu esti aici: Retete culinare Ingrediente Retete cu carne de pui Pui la cuptor cu cartofi si sfecla rosie

Pui la cuptor cu cartofi si sfecla rosie

Pe lângă salata de sfecla rosie si borsul ucrainean, pui la cuptor cu cartofi si sfecla rosie este o alta reţetă la care eu plusez cu sfeclă roşie, rădăcinoasă destul de puţin prezentă în bucătăria noastră. Puiul poate fi înlocuit şi cu alte înaripate tinere (cum ar fi un curcan)  dar şi cu un purcel de lapte.

pui la cuptor cu cartofi si sfecla rosie

Ingrediente necesare pui la cuptor cu cartofi si sfecla rosie:

  • 1 pui
  • 3-4 cartofi
  • 1 sfecla rosie
  • 1 ceapă
  • 3-4 căţei de usturoi
  • 1/2 legătură mărar
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • unt, slănină afumată
  • piper boabe si măcinat, boabe de muştar, maghiran, oregano, sare

Ingrediente pui la cuptor cu cartofi si sfecla rosie

Preparare:

Spălăm în apă rece puiul şi îl masăm bine cu sare şi piper măcinat. Dacă aş fi preparat o orătanie de curte, ca sa fac un pleonasm, cu siguranţă ca aş fi marinat-o a priori, dar puiul meu fiind de gostat, cum se spunea în alte vremuri, nu a fost cazul să-i aplic vreo terapie fizica deosebită.

pui la cuptor cu cartofi si sfecla rosie
Masam puiul cu sare si piper

Îl lăsăm sa aştepte 30 de minute, timp în care curătăm cartofii şi sfecla roşie şi le tăiem bucăţi mai mari. Le aşezăm mai mult sau mai puţin algoritmic într-o tavă, cratiţă sau vas roman şi le dăm un praf de piper şi sare.

pui la cuptor cu cartofi si sfecla rosie
Formam un pat de cartofi si sfecla rosie

Ceapa o dăm pe o răzătoarea mică şi o punem într-un castron. La fel procedăm şi cu o bucăţică de sfeclă roşie. Feliem 2-3 căţei de usturoi şi-i punem de asemenea în castron. Presărăm maghiran, oregano, muştar boabe şi piper boabe. Tăiem 5-6 bucăţele de slănină afumată, tocăm mărunt pătrunjelul şi amestecăm bine tot ce se s-a adunat în castron. Eu am pus şi un ardei iute pentru că mănânc destul de mult iute, dar asta rămâne la plăcerea fiecăruia.

pui la cuptor cu cartofi si sfecla rosie
Sfecla rosie, ceapa, usturoi, piper, mustar, maghiran, oregano, patrunjel pentru umplutura
pui la cuptor cu cartofi si sfecla rosie
… cu slanina afumata

Cu acest amestec umplem puiul şi-l aşezăm grijuliu pe patul de cartofi şi sfeclă. Îl  împodobim cu bucăţele de unt, punem capac pe vas şi-l dăm la cuptor. Înainte de asta trebuie să verificăm puiul daca are ceva grăsime pentru ca untul, şunca afumată şi grăsimea puiului trebuie să ajute la formarea cât de cât a unui sos. Dacă constatăm că puiul are un corp mai sportiv, fără grăsimi, completăm cu 2-3 linguri de ulei sau folosim mai mult unt.

pui la cuptor cu cartofi si sfecla rosie
Asezam puiul pe patul de cartofi si sfecla

După 45 de minute luăm capacul şi mai lăsăm vasul la cuptor cca. 20 de minute să se rumenească puiul bine.

pui la cuptor cu cartofi si sfecla rosie

Pregătim într-un bol un mujdei mai lung adică apă, sare şi usturoi bine zdrobit completat cu mărarul bine tocat, şi când puiul este gata rumenit îl încercuim în tavă cu acest mujdei. Mai lăsăm 5 minute la cuptor şi oprim focul.

pui la cuptor cu cartofi si sfecla rosie

Având un presentiment că atât ochiul, cât şi gura, se îndreaptă prioritar către pui, specific onest ca acesta se mănâncă atât ca în vechime, cu mâna, dar şi ca în modernitatea înconjurătoare, adică tot cu mâna.

Să fiţi bine!

pui la cuptor cu cartofi si sfecla rosie

Primary Sidebar

Rețete Diverse

salam de biscuiti cu rahat

Salam de Biscuiti cu Rahat si Stafide

Carne de ied cu garnitura de orez si broccoli

Placinta cu branza gozleme

Placinta turceasca. Gozleme cu branză

Macro cu broccoli si sfecla rosie

Macrou cu broccoli si sfecla rosie

Ciorba de bureti

Ciorba de bureti de fag cu zeama de varza

  • Contact Papamond
  • Politica De Confidențialitate

Copyright © 2025