• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple
Tu esti aici: Retete culinare Ingrediente Retete cu cartofi Pulpe de pui cu piure si mazare

Pulpe de pui cu piure si mazare

În ultimul an am gătit foarte des mâncare de mazăre şi am folosit mazărea la cât mai multe reţete datorită faptului că a căzut cu tronc copiilor. Deocamdată este alimentul lor preferat şi observ că rezistă bine în top. Azi am preparat pulpe de pui cu piure şi am adăugat o bază de mazăre,  foarte simplu gătită. Nu este nimic complicat sau ceva ce nu ar putea prepara oricine are idee de bucătărie, dar asemenea combinaţii simple se dovedesc foarte gustoase şi sănătoase şi tocmai din acest motiv le şi scriu. Am preparat carnea şi mazarea în tigaia dry cooker despre care ar trebui să ştiţi că lucrurile nu stau exact ca în reclamă. În primul rând că nu prea este dry adică nu se găteşte în ea fără ulei – dacă vrei să obţii ceva rumenit – ci dimpotrivă, în mai la toate reţetele trebuie să foloseşti ulei. Şi nu face banii ceruţi în reclamă, bani cu care îţi poţi achiziţona o tigaie foarte bună.

pulpe de pui cu piure si mazare

Ingrediente necesare pulpe de pui cu piure si mazare:

  • 2 pulpe
  • 1 cană mazăre
  • 500 gr cartofi
  • unt
  • 1 ceaşcă de lapte
  • piper, sare, ulei

pulpe de pui cu piure si mazare

Preparare:

1. Se spală pulpele şi se pun în tigaia dry cooker cu 2 linguri de ulei şi un pahar de apă. Se pune capacul şi se lasă la foc mic să se fragezească carnea. Pe parcurs întoarcem pulpele pe ambele părţi. Folosesc această tigaie în principal pentru pulpe şi cartofi natur şi asta atunci când prepar pentru copii.

pulpe de pui in tigaie

2. Când apa s-a evaporat şi carnea s-a rumenit puţin, punem mazărea lângă pulpe şi mai adăugăm o jumătate de pahar de apă călduţă care să permită fierberea mazărei pentru 5 minute. Tot acum dăm un praf de sare şi  unul de piper proaspăt măcinat- folosesc numai sare grunjoasă– peste pulpe şi mazăre. Folosesc mazăre congelată şi când se găseşte, în sezon, proaspătă, mazărea la borcan sau cutie, din punctul meu de vedere, pierzându-şi mult din gust şi propietăţi prin prelucrare. Ca o paranteză, o altă combinaţie foarte reuşită şi gustoasă este mazarea cu şnitel de porc.

pulpe de pui cu piure si mazare

3. Fierbem cartofii astfel încât apa să acopere permanent cartofii pentru a evita obţinerea unui piure cleios. Îi scoatem imediat din apă sau scurgem apa – oprim o ceaşcă cu apă dacă nu avem lapte – şi pasăm cartofii fierbinţi până nu mai sunt cocoloaşe. Adăugăm 2 linguri de unt, frecăm cu o lingură de lemn şi punem treptat lapte până obţinem consistenţa dorită. Dăm sare după gust şi pentru a obţine un piure mai fin folosim mixerul pentru 2 minute.

Să fiţi sănătoşi!

pulpe de pui cu piure si mazare

Primary Sidebar

Rețete Diverse

salata de conopida cruda

Salata de Conopida Cruda cu Macris

Salata de cartofi noi cu hamsii

rinichi de porc in sos

Rinichi de porc cu sos si mamaliga

crema de zahar ars

Crema de zahar ars. Reteta clasica

Aripioare de Pui Prajite Servite cu Mujdei de Usturoi si Mamaliga

Aripioare de Pui Prajite Servite cu Mujdei de Usturoi si Mamaliga

  • Contact Papamond
  • Politica De Confidențialitate

Copyright © 2025