• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple

Salata cu de toate

Nu este chiar o salata cu de toate, dar având în vedere că are ou şi brânză, crutoane şi verzituri, îi putem spune şi aşa. Este o salată consistentă, versatilă, ce poate ţine loc de masă principală, mai uşoară şi la care puteţi adăuga sau dimpotrivă, puteţi înlătura după cum vă place.

reteta salata cu de toate

Ingrediente reteta salata cu de toate:

  • 3 ardei grasi roşu, galben, verde
  • 3-4 roşii mari şi câteva roşii cherry – am folosit şi roşii galbene, pentru că le aveam la îndemînă
  • 1 ceapă
  • 2 ouă
  • 100 gr branza
  • 2 căţei de usturoi
  • o mână de crutoane
  • câteva fire de pătrunjel verde
  • ulei de măsline, zeamă de lămâie, sare, piper

reteta de salata cu de toate

Preparare:

1. Înlăturăm seminţele ardeilor graşi şi îi tăiem rondele. Roşiile le feliem iar pe cele cherry le înjumătăţim. Dacă putem folosi mai multe soiuri ( inclusiv mai verzi) pentru o diversitate mai mare de gusturi este foarte bine. Ceapa o tăiem julien.

2. Pregătim un dressing din trei părţi ulei de măsline, o parte zeamă de lămâie, sare şi piper alb. Tocăm pătrunjelul verde şi îl punem în dressing. Agităm dressingul într-un borcan sau “îl bătem” cu o furculiţă, până devine suspensie, mai cremos. Punem ardeiul, roşiile şi ceapa într-un bol şi turnăm dressingul peste ele. Amestecăm uşor.

reteta de salata cu de toate

3. Bătem cele două ouă cu un praf de sare şi unul de piper şi preparăm o omletă. Brânza, ce poate fi după preferinţa fiecăruia dar mai tare, o tăiem cubuleţe. Prăjim două felii de pâine, le frecăm cât sunt calde cu usturoi şi le tăiem cubuleţe.

4. Peste legumele armonizate cu dressing punem omleta tăiată fâşii, cubuleţe de brânză şi crutoanele crocante.

Să fiţi bine!

reteta de salata cu de toate

Primary Sidebar

Rețete Diverse

Rata la Cuptor

Rata la Cuptor cu Varza Dulce Calita

Carne de porc in sos de rosii, la cuptor

ciuperci sote

Ciuperci Sote. Cum se Prepara?

ciuperci cu oua ochiuri

Ciuperci cu oua ochiuri. Pentru orice ora a zilei

Pui cu Rosii Aromate cu Usturoi si Busuioc

  • Contact Papamond

Copyright © 2023