• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple
Tu esti aici: Retete culinare Categorii retete Retete de salate Salata de rosii galbene, aromata cu menta

Salata de rosii galbene, aromata cu menta

Suna putin ciudat salata de rosii galbene, nu-i asa? Oricat ar parea de banala, fiind vorba despre rosii, salata asta mie imi place in mod deosebit datorita dressing-ului  de mai jos care-si face foarte bine datoria organoleptica. Rosiile galbene se intalnesc mai rar prin piete si la fel de rar se si cumpara, dovada fiind pretul care este de 3 ori mai mic comparativ cu rosiile noastre traditionale. Cel putin, asta este situatia intalnita in pietele din Craiova, fiind similara cu a dovleceilor zucchini ( dovleceii de culoare verde) si a lubenitelor (pepeni verzi) cu miezul galben nu rosu, ce sunt privite cu reticenta de consumatori. Aici, am gasit un blog cu zicere interesanta despre rosii…

salata de rosii galbene

Ingrediente necesare salata de rosii galbene:

  • 5-6 rosii galbene coapte dar ferme
  • 1/2 legatura marar
  • 3 lingurite ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceapa mica
  • 1 lamaie
  • 1 lingurita zahar
  • piper proaspat macinat, boabe de mustar proaspat macinate, sare

 Salata de rosii galbene

Functie de marimea rosiilor le feliati sau le injumatatiti daca sunt cherry. Prefer ca rosiile sa fie taiate felii mai mari pentru a-si pastra identitatea in fata dressing-ului. Tocam marunt mararul si zdrobim bine cei doi catei de usturoi. Ceapa curatata o dam pe o razatoare mica. Pregatim dressingul separat intr-un bol, amestecand mararul tocat, uleiul de masline, zeama de lamaie, o lingurita zahar, ceapa si usturoiul, piperul proaspat macinat (obligatoriu) si boabele de mustar zdrobite in mojar. Adaugam sare dupa gust si amestecam bine sa se topeasca zaharul si sa se armonizeze ingredientele, dressing-ul devenind suspensie.

salata de rosii galbene

Turnam peste rosiile feliate si amestecam cu grija sa profite bine rosiile de dressing. Acoperim vasul cu salata si-l lasam o jumatate de ora sa se intrepatrunda gusturile si aromele. La final ornam cu busuioc sau menta proaspete. Daca va place menta, sfatul meu este sa tocati fin frunzulitele chiar daca sunt micute pentru ca, intregi, au un gust prea  pregnant care domina si acopera restul ingredientelor.

Sa fiti bine!

salata de rosii galbene 3

 

Primary Sidebar

Rețete Diverse

cocârţău oltenesc

Cocartau oltenesc. Din vremuri imemoriale

Piure cu telina

Piure de telina. Cu muraturi şi friptura de pui

stufat de miel

Stufat de Miel. Traditie Culinara Pascala

Costite de porc

Costite de porc la cuptor

Frigărui Pinchos Morunos

Frigarui de porc. Pinchos Morunos via Spania

  • Contact Papamond
  • Politica De Confidențialitate

Copyright © 2025