• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple
Tu esti aici: Retete culinare Ingrediente Loboda, leurda si altele Salata de Telina, Ridichi Rosii si Mere Verzi

Salata de Telina, Ridichi Rosii si Mere Verzi

Salata de telina, ridichi si mere verzi, cu lamaie si ulei de masline

Sucul de țelină și țelina ca atare sunt recunoscute pentru beneficiile reale aduse sănătății, fiind recomandate de medicii ca a fi consumate regulat în cazul unor boli deloc ușoare. Puternic aromată și consistentă, țelina crudă are totuși un gust mai aspru, care îți dă o reținere în a o consuma-o în cantități suficiente încât să-și pună amprenta “sănătoasă”asupra organismului. Pentru mine, în salate, țelina face un tandem foarte bun cu mărul, în special mărul verde Granny Smith, al cărui gust acrișor echilibrează foarte bine gustul dulceag al țelinei. Această salata de telina, foarte simplă, vreau să v-o recomand astăzi! La cele două ingrediente, țelina și mărul, am adăugat ridichi roșii care vin cu un plus de gust mai vioi și ușor condimentat.

salata de telina, ridichi rosii si mere verzi

Necesar salata de telina cu mar si ridiche

  • 1 țelină
  • 1 măr verde
  • 4 ridichi roșii
  • ulei de măsline, lămâie, sare, piper

Prepararea salatei este clasică, cum nu se poate mai simplă. Curățăm țelina și o dăm pe o răzătoare mai mare. La fel procedăm și cu mărul verde, fără al curăța de coajă. Aceasta conține vitamine și oricum, prin răzuire, nu face decât să dea un plus de culoare verde, fără a afecta textura. Imediat ce dăm pe răzătoare mărul, tăiem lămâia și stoarcem puțină zeama peste măr pentru a nu-și schimba culoarea, prin oxidare. Ridichile le spălăm și le tăiem felii, cât se poate de subțiri. Într-un bol punem o lingură de ulei de măsline, zeamă de lămâie, piper alb și un praf de sare. Amestecăm acest dressing și îl punem peste țelină, măr și ridiche, toate aflate într-un bol. Amestecăm cu ajutorul a două linguri și asta-i tot. O lăsăm, ca pe oricare salată, să stea 5-10 minute, să se amestece aromele și sucurile, pentru a se maturiza gustul.

Să fiți bine!

salata de telina crudă, ridichi rosii si mere verzi

Primary Sidebar

Rețete Diverse

Iutica de ardei cu ceapa

Chiftele de scoici

Scoici de Dunare. Chiftele Gustoase la Superlativ

Pastrama de Oaie cu Varza

Oua cu Ciuperci Pleurotus si Smantana

Oua cu Ciuperci Pleurotus in Sos de Smantana

Pastrama de Berbecut

Pastrama de Berbecut la Tigaie cu Mamaliga si Rosii Coapte

  • Contact Papamond
  • Politica De Confidențialitate

Copyright © 2025