• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple

Salata de Toamna cu Varza, Conopida si Sfecla Rosie

Nu sunt un tip pretenţios la mâncare în sensul că nu număr caloriile din farfurie dar nici nu fac lobby pentru o alimentaţie anapoda, fiind adeptul în tot şi toate a dictonului – nimic în exces. Mănânc şi mâncăruri mai grase în condiţiile în care ştiu că am un consum energetic ridicat. Dupa zilele mai încărcate culinar obişnuiesc să-mi rezerv o zi în care pregătesc o salată uriaşă de cruditaţi cu care mă lupt zi de vară până-n seară să o dovedesc. Cu această salata tomnatica m-am luptat ceva mai puţin să o dau gata, nu atât datorită zilei mai scurte, de toamnă, cât faptului că s-a dovedit a fi foarte gustoasă.

Salata tomnatica de varza rosie, conopida si sfecla rosie

Ingrediente reteta de salata tomnatica de varza, conopida si sfecla:

  • 1 varză roşie
  • 1 conopidă
  • 1 sfeclă roşie
  • 1 legătură mărar
  • ulei de măsline, oţet de mere, sare, piper

salata tomnatica de varza rosie, conopida si sfecla rosie

Preparare:

1.Tocăm mărunt varza roşie, presărăm sare peste ea şi o frecăm în mâini să se înmoaie şi să-i potenţăm gustul. Procedăm aşa cu atât mai mult dacă dorim să servim imediat salata, fără a o lăsa să se odihnească după preparare, pentru a se înmuia varza.

2. Sfecla roşie o fierbem în apă cu o lingură de oţet şi un praf de sare, după care o tăiem cubuleţe. Nu este cazul să o curăţăm de coajă, înainte de fierbere, deoarece se înlătură foarte uşor după fierbere. Procedând astfel, sfecla va avea un gust dulce – acrişor.

3. Conopida o spălăm bine să înlăturăm eventualele fire de nisip şi o rupem bucheţele potrivite.

4. Ca dressing vom prepara un clasic, foarte cunoscut, respectiv vinegreta din ulei de măsline, oţet de mere, mărar, sare şi piper proaspăt măcinat. Raportul de ulei/oţet trebuie sa fie de 3 la 1, respectiv la trei linguri de ulei, una de oţet.

Salata tomnatica de varza rosie, conopida si sfecla rosie

Punem într-un bol uleiul şi o lingură de oţet şi amestecăm bine să devină suspensie, să îşi schimbe culoarea şi consistenţa. Tocăm mărarul mărunt şi-l adăugăm în dressing, presăram piper măcinat şi sare. Lăsăm dressingul să se odihnească 10-15 minute pentru ca aromele să se întrepătrundă. Amestecăm bine legumele cu dressingul şi gata-i salata. Pentru că îmi place mult conopida crudă în salate, recomand şi salata de conopida si macris .

Sa fiţi bine!

Salata tomnatica de varza rosie, conopida si sfecla rosie

Primary Sidebar

Rețete Diverse

Ciorba de Ied cu Macris si Loboda Rosie

salata de gulii

Salata de gulii, tonifianta si racoritoare

legume fierte si prajite

Legume fierte şi trase la tigaie

piure de urzici cu frigănele

Piure de Urzici cu Friganele

ciorba de vacuta

Ciorba de Vacuta Acrita cu Agurida. Preparata la Iarba Verde

  • Contact Papamond

Copyright © 2023