• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple
Tu esti aici: Retete culinare Altele Cum se face? Sirop de muguri de pin

Sirop de muguri de pin

Sirop de muguri de pin  – este un remediu foarte bun pentru bronsite, tuse si afectiuni ale cailor respiratorii superioare. Are continut bogat in uleiuri volatile si vitamine. Este indicat a se consuma in special de copii si batrani care sunt mai expusi imbolnavirilor. Pentru nevralgie – se iau pe stomacul gol 4-5 lingurite de sirop nediluat de muguri de pin. Tenul iritat si inrosit – se trateaza cu o masca din sirop de muguri de pin, care se aplica direct pe obraz, in pelicula subtire, dupa care se lasa vreme de 15 minute. In final masca se indeparteaza cu un tampon de vata inmuiat in lapte si se lasa pielea sa se zvante in aer liber, fara a face si o spalare cu apa.

muguri pentru sirop de muguri de pin

Necesar sirop de muguri de pin:

  • 1 kg muguri de pin
  • 1 kg zahar
  • 2 litri apa

Preparare:

1. Siropul de muguri de pin se prepara in lunile mai- iunie cand mugurii sunt tineri, de un verde deschis si au 3-5 cm. Mugurii se curata de codite si se spala bine in mai multe ape pentru a se inlatura praful. Se pun la fiert intr-o oala in care apa sa fie dublul volumului mugurilor. La un kg de muguri se adauga cca. 2 litri de apa

sirop de muguri de pin
Muguri de pin tineri

Se lasa la fiert cca. o ora pana se inmoaie bine mugurii. Se ia oala de pe foc si se lasa 24 ore astfel incat muguri sa-si lase uleiurile aromatice in zeama. Dupa 24 ore se aseaza un tifon dublu pe strecuratore si se strecoara sucul rezultat prin fierberea mugurilor.

2. Se pune din nou pe foc si se adauga un kg de zahar la un litru de suc. Se lasa la fiert pana capata consistenta si o culoare maroniu- roscata.

3. Se pune fierbinte in sticle inchise la culoare  si se pastreaza in loc racoros. Daca doriti puteti adauga feliute de lamaie (ca la dulceturi) sau puteti sa il mai aromatizati, de exemplu cu flori de salcam.

Sirop de muguri de pin
Sirop de muguri de pin

Primary Sidebar

Rețete Diverse

Sarmale de Post cu Ciuperci

ficaciori cu sos

Ficatei cu sos de rosii coapte

fasole facaluita

Fasole facaluita

Salata de linte cu leurda si alte verzituri

saramura de pui taraneasca

Saramura de Pui Taraneasca. Preparata Pe Disc

  • Contact Papamond
  • Politica De Confidențialitate

Copyright © 2025