• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple

Tocana de Legume cu Carnati. Preparata la Ceaun

Cu o tocana de legume cu carnati de porc mi-am ostoit azi, dorul de ceaunul ţărănesc şi pofta de mâncare săţioasă, de casă. Cu legumele participante trebuie să fim primitori şi cu îngăduinţă, astfel încât să-şi găsească locul în ceaun şi dovlecelul proaspăt şi ceva cartofi noi, ardeiul, roşia şi ce ne este la îndemână prin pieţe pentru că toate îşi merită locul. Pofta şi dorinţa fiecăruia face lista cu invitaţii la ceaun. Cârnaţii să fie de porc, mai corpolenţi, să aibă ce să dăruiască tocanei.

Tocana de legume cu carnati

Necesar tocana de legume cu carnati:

  • 400-500 gr de cârnaţi
  • 500 gr cartofi
  • 2 dovlecei
  • 1 ardei gras mai mărişor
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • 400 gr roşii conservă decojite sau proaspete
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 legătură pătrunjel
  • boia, piper, sare, ulei

tocana de legume cu carnati

Preparare:

1. Curăţăm, tocăm mărunt ceapa şi o călim 2 minute. Tăiem morcovul şi îl adăugăm la ceapa. Dăm un praf de sare, unul de piper şi o linguriţă de boia şi mai lăsăm 2 minute pe foc potrivit.

2. Stingem cu o cană cu apă călitura şi lăsăm să dea în clocot. Curăţăm cartofii, îi tăiem îmbucături şi îi punem în ceaun. Punem apa astfel incat sa acoperim cartofii. Lăsăm să fiarbă încet 5 minute.

tocana de legume cu carnati

3. După 5 minute, deoarece fierb mai uşor, adăugăm dovleceii tăiaţi cubuleţe.

tocana de legume cu carnati

4. După câteva clocote la foc mic, tocăm ardeiul gras şi-l punem în ceaun.

tocana de legume cu carnati

5. Punem şi roşiile decojite sau roşii proaspete tăiate cubuleţe. Eventual, mai completăm cu apă.

tocana de legume cu carnati

6. Feliem cârnaţii şi îi punem în tocană, imediat după roşii. Lăsăm să fiarbă încet cca 20 minute, până scade şi se formează sos. Focul trebuie să râmănă încet pentru a nu se fărâmiţa excesiv legumele.

tocana de legume cu carnati

7. Ornăm şi aromăm, la final cu pătrunjel proaspăt tocat. Pentru un rezultat mai condimentat, dăm un praf de piper la final.

Să fiţi bine!

tocana cu carnati

tocana cu carnati

Primary Sidebar

Rețete Diverse

piure de cartofi

Piure de cartofi. Cum se face?

pulpe de rata cu risotto

Pulpe de rata cu risotto. Cu ciuperci

sos bolognese cu paste

Sos bolognese cu paste tagliatelle

drob de scoici

Drob de scoici de Dunare

Gnocchi cu Sunca si Masline Picante in Sos de Rosii

Gnocchi cu Sunca si Masline Picante in Sos de Rosii

  • Contact Papamond

Copyright © 2023